ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:13
Advert

Kokarca tehlikesine karşı üreticiler bilgilendirildi

Fiskobirlik Ve Giresun Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Kokarca tehlikesine karşı üreticileri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2023 18:58   Güncelleme : 07-11-2023 19:00
Kokarca tehlikesine karşı üreticiler bilgilendirildi

Fiskobirlik Ve Giresun Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Kokarca tehlikesine karşı üreticileri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Fındıkta büyük tehdit oluşturan ve son zamanlarda da bölgemizde de görülmeye başlayan Kahverengi Kokarca ile ilgili Giresun Fındık Tarım Satış Kooperatifi ve Giresun Tarım İl Müdürlüğü ortaklaşa bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Giresun Fındık Tarım Satış Kooperatifi ve FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Tarım Danışmanları ile fındık üreticileri katıldı.

 

Toplantıda fındık üreticilerine istilacı bir tür olan kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili bilgiler verilirken, mücadele yöntemleri hakkında da bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Kahverengi kokarca ile mücadelenin kimyasal, biyolojik ve mekanik mücadele yöntemleri ile gerçekleştirildiği belirtildi. Bu mücadele yöntemlerinin dönemleri olduğunun altı çizilirken, içerisinde bulunduğumuz dönemde zararlıya karşı mekanik mücadele yapılması konusunda fındık üreticileri uyarıldı. Mekanik mücadelede kahverengi kokarcanın görüldüğü yerde imha edilmesi gerektiği vurgulanarak mekanik mücadelenin önemine değinildi. Ayrıca zamanı geldiğinde diğer mücadele yöntemleri ve şekilleri ile ilgili bilgilerde fındık üreticileri ile paylaşıldı. Toplantıda, kahverengi kokarcanın özellikle kış aylarında kışlak olarak kapalı alanları tercih ettiği bu nedenle kışlaklarda mücadelenin çok önemli olduğu belirtilerek, gerekli ilaç ve personel desteğinin verileceğinin altı çizildi.

 

TARIM SİGORTASI HAKKINDA ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRDİ

Yeni sezon için 1 Kasım 2023 itibarıyla başlayan fındık ürün sigortası ile ilgili toplantıya katılan fındık üreticilerine bilgilendirmelerde bulunuldu. TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı Burhan Kılıç yaptığı konuşmada fındık üreticilerinin zaman geçirmeden ürün sigortalarını yaptırması gerektiğini dile getirdi.

HüseyinHüseyin