ŞEBİN GÜNDEM
HV
18 NİSAN Perşembe 05:32
Advert

Korona virüse tutulan eşi ve oğlunun hem refakatçisi hem de hemşiresi

Giresun’da Tirebolu Devlet Hastanesi’nde Covid-19 servisinde hemşire olarak çalışan Ayşegül Bektaş üç doz aşı olmasına rağmen eşi ve çocuğu ile birlikte korona virüse yakalandı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 23-09-2021 10:12
Korona virüse tutulan eşi ve oğlunun hem refakatçisi hem de hemşiresi
"

Giresun'da Tirebolu Devlet Hastanesi'nde Covid-19 servisinde hemşire olarak çalışan Ayşegül Bektaş üç doz aşı olmasına karşın eşi ve çocuğu ile beraber korona virüse tutuldu. Kendisinin üç doz, eşinin iki ve çocuğunun ise bir doz aşı olduğunu belirten hemşire Ayşegül Bektaş, aşı dozlarına göre, hastalık sürecini yaşadıklarını söyledi.


Aşı olduğu için hastalığı hafif geçirdiğini söyleyen Bektaş, “Hiçbir aşı yüzde 100 koruma sağlamaz. Fakat aşı olmak hastalığı ağır sıçramanın, sağlık kurumuna kaldırılmanın ve hatta vefatın önüne geçebilir. Bunun için kesinlikle aşı olunmalıdır. Ben üç doz aşı olduğum için grip gibi virüsü gibi hafif atlatıyorum, iki doz aşı olan eşim azıcık daha ağır geçiriyor ve sağlık kurumunda rehabilitasyon altında, bir doz aşı olan oğlum ise hastalığa daha ağır tutuldu, oksijen rehabilitasyonuna varana kadar rahatsızlandı, ağır ateş nöbetine girdi. Şuanda gidişatları iyi. Şayet aşı olmasaydı çok daha ağır neticeler yaşayabilirdik. İki ki aşı olmuşuz ve kesinlikle aşı olunmalıdır. Bizim aile için bir misal oldu, aşı olmanın önemini bildik” dedi.


Hemşiresi olduğu Covid servisinde hem rehabilitasyon gören hem de eşi ve çocuğuna hem hemşirelik yapan Ayşegül Bektaş, “Biz işyerimizde veya aile içerisinde korunabiliyoruz ama etrafta korunamıyoruz. Kesinlikle bir yerden virüs bulaşıyor ama nerden olduğunu öğrenemiyoruz. Bu sebeple herkesin aşı olmasını nasihat ediyorum. Etrafımızdan bir yerden kesinlikle bulaştığı için biz kendimize gözetemiyoruz ama aşı bize gözetiyor. Ben bir seneyi aşkın müddettir Covid servisinde hemşirelik yapıyorum üç doz aşımı oldum. Bu aşı sayesinde kendime gözettim ama aileme gözetemedi. Şuan ben hafif grip gibi atlatıyorum ama iki doz ve bir doz aşı olan eşim ve oğlum rehabilitasyon altında. Ben de onlara hem refakatçilik yapıyorum hem de hemşirelik yapıyorum. Dışardan her türlü bulaşıya karşı kesinlikle aşı olunmalıdır“ diye konuştu.


Aşı olmakta geç kalmışlığın pişmanlığını yaşadıklarını belirten hemşire Ayşegül Bektaş'ın rehabilitasyon altında bulunan eşi ve oğlu ise bir ve iki doz aşı olmanın bile yararlarını gördüklerini ifade ederek, kesinlikle aşı olunmasını nasihat ettiler.

AdminAdmin