ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:45
Advert

Köy muhtarından vatandaşlara hediye

9 yıldır görev yaptığı köyde vatandaşa tavuk, yumurta, ayçiçek yağı dağıttı. Muhtar Hızarcı, imece usulü ile dağıttıkları ikramları geleneksel hale getirdiklerini ve bu çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-10-2023 11:40
Köy muhtarından vatandaşlara hediye

Zonguldak’ta Özbağı Köyü Haberleri">Köyü Muhtarı Üzeyir Hızarcı, 9 yıldır görev yaptığı köyde vatandaşa tavuk, yumurta, ayçiçek yağı dağıttı. Muhtar Hızarcı, imece usulü ile dağıttıkları ikramları geleneksel hale getirdiklerini ve bu çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Özbağı köyünün Muhtarı Üzeyir Hızarcı, geleneksel hale getirdiği hediye ve ikramları bu yıl da köy sakinlerine dağıttı. Bayramlarda, yılsonlarında ve özel günlerde vatandaşlara hediyeler dağıtan Muhtar Hızarcı, bu kez de 250 haneye gıda ve tatlı ikramında bulundu. Köy meydanına boşalttığı malzemeleri dağıtan Hızarcı, hayata geçirdiği program hakkında şunları söyledi:
"Ben yaklaşık 9 yıldan bu yana bu köyde muhtarlık yapmaktayım. Şimdiye kadar hiçbir şekilde benden evvel bu tür faaliyetlere imza atan bir yetkili yoktu. Ben seçildiğimden bu yana seçmenlerime zengin fakir ayırımı yapmaksızın gerek dini bayramlarda, gerek Ramazan aylarında ve gerekse de yılbaşlarında çeşitli hediyeler vermeyi kendime görev saydım. Köyümde birlik ve beraberliği sağlama adına zaman zaman toplu olarak kahvaltı programları düzenlemekteyim. Bu gün de vatandaşlarımıza beş kiloluk sıvı yağ, birer adet tavuk, birer koli yumurta, birer paket tuz, ikişer kiloluk soğan ve patates, birer paket baklava, birer paket suböreği, ikişer adet ekmek ile 12 adetlik su hediyesinde bulunduk. Bunların bütçesini tamamen kendi imkanlarım ile hayata geçirdim. Biz köyümüzde bir iş yaparken imece usulü ile yaparız, dolayısıyla da köyümüze destek verenlere biz de imkanlarımız ölçüsünde çeşitli hediyeler takdim ederek onların gönlünü ve dualarını almaya devam ediyoruz."
Muhtarlarından gayet memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ise, "Muhtarımızdan Allah razı olsun, bizleri özel günlerimizde asla unutmaz, mutlaka hediyeler takdim eder. Biz ondan razıyız, Allah’ta ondan razı olsun” diye konuştular.

HüseyinHüseyin