ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:58
Advert

Küçük Arda Staj gördüğü işyerinde yaralandı, hastahanede hayatını kaybetti

İstanbul Büyükçekmece'de MESEM kapsamında fabrikada stajyer olarak çalışırken iş kazası geçiren 14 yaşındaki Arda Tonbul, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 16-01-2024 16:00   Güncelleme : 16-01-2024 16:10
Küçük Arda Staj gördüğü işyerinde yaralandı, hastahanede hayatını kaybetti

İstanbul Büyükçekmece'de MESEM kapsamında fabrikada stajyer olarak çalışırken kazası geçiren 14 yaşındaki Arda Tonbul, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

İstanbul Büyükçekmece'de staj gördüğü fabrikada iş kazası geçirerek yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Çamoluk Karadikmen Köyünden Arda Tonbul (14) yapılan tüm müdahalelere rağmen yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Arda Tonbul, Mesleki Eğitim Merkezi’nde (MESEM), haftanın 1 günü okulda eğitim gören dört gün ise pratik eğitim için metal, demir ve çelik alanında faaliyet gösteren; Karaağaç Mahallesi İstanbul Caddesi’ndeki bir işletmeye devam ediyordu.

9 Ocak Salı günü öğle saatlerinde usta gözetiminde saç büküm makinesinde çalışan Arda Tonbul'un, bir ara yalnız kalınca sac büküm makinesine baktığı sırada, farkında olmadan ayağı makinenin çalıştırma pedalına çarptığı ve bir anda çalışan makineye kafasını sıkıştırdığı ifade edilmişti.

Ada Tombul’un kafasını sıkıştırdığının, 16 dakika sonra fark edildiği iddia edilmişti. Olayın haber verilmesiyle birlikte, iş yerine polis ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği, ağır yaralı Arda Tonbul'un, sağlık ekiplerinin ambulanstaki ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırılarak günlerce süren tedavisine başlanmıştı.

Arda Tonbul tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşam mücadelesini kaybetti.

Arda Tonbul'un ölüm haberi Karadikmen Köyünü yasa boğdu. Merhum Arda Tonbul Karadikmen Köyünde toprağa verilecek.

Çamoluk Haber

HüseyinHüseyin