ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:04
Advert

Kuruyan Gölyanı Obası’na su bağlandı

İl Özel İdaresi Giresun’un gözde turizm merkezlerinden biri olan Yağlıdere Gölyanı Obası’nın eski görünümüne kavuşması için başlattığı çalışma tamamlandı.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 17-12-2023 13:02   Güncelleme : 17-12-2023 15:40
Kuruyan Gölyanı Obası’na su bağlandı

İl Özel İdaresi Giresun’un gözde turizm merkezlerinden biri olan Yağlıdere Gölyanı Obası’nın eski görünümüne kavuşması için başlattığı çalışma tamamlandı. Gölyanı Obası’nda bulunan doğal gölün özellikle yaz aylarında su seviyesinin çekilmemesi için 4 bin 200 metre isale hattı tamamlanarak su toplanmaya bağlandı.
Giresun İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, Yağlıdere Gölyanı Obası’na adını veren gölün son yıllarda kurumaya başladığı ve özellikle yaz aylarında su seviyesinin iyice düştüğü görülmüştü. Buranın su seviyesini yeniden yükselterek eski günlerine kavuşturma adına başlatılan çalışma tamamlandı. Yapılan çalışmada su isale hattı projesi 4 bin 200 metre uzunluğunda yapıldı. İçmesuyu hattı boyunca hesaplanan kotlara yine 4 adet maslak yapımı tamamlandı. Proje kapsamında 1 adet su alım yapısı ile çeşitli çap ve ebatlarda 4 bin 200 metre PE Borudan su bağlandı. Ayrıca 1 adet filtre tesisi yapılarak göl içinde bulunan doğal bitki örtüsünü geçmeyecek şekilde gölün suyu çoğaltıldı. Giresun turizmine ve tabiatı korumaya yönelik olan, bu çalışma ile turizmin canlandırılmasına büyük katkı sağlanmış olunacak” denildi.

AdminAdmin