ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 15:04
Advert

Macera devam ediyor ‘2. Karagöl Zirve Turu Bisiklet Festivali’ hazırlıkları başladı

İlkini geçen yıl, 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz “KARAGÖL ZİRVE TURU” Bisiklet Turu etkinliğimizi, bu yıl daha geniş bir konseptte “Macera Devam Ediyor” mottosuyla “2. KARAGÖL ZİRVE TURU BİSİKLET FESTİVALİ” adıyla tekrarlıyoruz.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 31-07-2023 13:15
Macera devam ediyor ‘2. Karagöl Zirve Turu Bisiklet Festivali’ hazırlıkları başladı

Yüksek zorlukta bir bisiklet turu olacak etkinliğimizde, deniz seviyesinden Karadeniz’in en yüksek zirvelerinden olan Karagöl Dağına (3100m.) tırmanıp, Giresun-Ordu-Sivas illerinin kesişme noktası olan zirveden üç ilin eşsiz coğrafyasını tepeden izleyecek, zirvenin hemen altında yer alan ve bir buzul gölü olan Aygır gölünde serinleyeceğiz. Ordu ve Giresun illerimizin cennet doğası eşliğinde 5 yayla merkezini de içine alan turumuzda; zorlu bir mücadele verecek, bolca acı, bolca ter, bolca macera ve bolca eğlence eşliğinde unutulmaz anılar biriktireceğiz.

 

Bu yıl, tüm Türkiye’den katılımcıların yer alacağı festivalimizin, geçen yıl edindiğimiz ve bu yıl daha da üstüne koyacağımız tecrübelerle gelecek yıllarda daha da genişleyecek kapsamıyla, bölgenin tanıtımı açısından da önemli bir yere geleceğini düşünüyoruz.

 

Ayrıca bisikletin sadece şehirde kullanılan bir eğlence aracı değil, her türlü coğrafyada uzun turlar ve günlük hayatın her evresinde kullanılabilecek bir ulaşım aracı ve sağlıklı bir hayat için hareketliliği artıracak en önemli unsurların başında geldiğini göstermek istiyoruz.

 

Bu yıl etkinlik rotamızı Bulancak Millet Bahçesi’nden başlatarak; Kovanlık Beldesi, Paşakonağı Yaylası, Ordu Çambaşı Yaylası güzergahını tamamlıyoruz ve Çambaşı Yaylasında konaklayarak çadır Kampı yapıyoruz. Çambaşı Yaylasında yapacağımız kahvaltı sonrası Karagöl Yaylasına doğru harekete geçiyoruz. Aygır Gölü ve Karagöl Zirve güzergahını tamamlayıp Bektaş Yaylasına devam ediyoruz. Bektaş Yaylasında konaklayarak etkinliğin son çadır kampını atıyoruz. Etkinliğin son günü sabah erkenden hareket ederek; Kulakkaya Yaylası- Göksu Travertenleri - Mavi Göl ve Kuzalan Tabiat Parkı ziyaretlerinde bulunuyoruz. Dereli -Duroğlu-Giresun- Bulancak güzergahıyla toplamda 220 km’lik rotamızı tamamlıyoruz.

Toplanma günüyle dört günlük bir programla gerçekleştirmeyi planladığımız “2. KARAGÖL ZİRVE TURU BİSİKLET FESTİVALİMİZE” katılacak, katkı ve destek sunacak tüm kişi ve kurumlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.

Haber: Zafer Çamaltı

AdminAdmin