ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:42
Advert

MÜSİAD Genel Başkan Asmalı: ″Ziyaret iki ülkedeki ticari ilişkilerine ivme kazandıracak″

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve beraberindeki MÜSİAD heyeti, ABD İş Seyahati Programı kapsamında ABD'nin New Jersey ve New York eyaletlerinde temaslarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2022 14:10   Güncelleme : 19-10-2022 14:10
MÜSİAD Genel Başkan Asmalı: ″Ziyaret iki ülkedeki ticari ilişkilerine ivme kazandıracak″

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve beraberindeki MÜSİAD heyeti, ABD İş Seyahati Programı kapsamında ABD'nin New Jersey ve New York eyaletlerinde temaslarda bulundu.

Programın ilk gününde New Jersey, Paterson'da MÜSİAD üyeleri ve bölgedeki iş insanları ile bir araya gelen Genel Başkan Asmalı, bölgedeki iş ve ticaret yaşamına yönelik istişareler gerçekleştirdi. MÜSİAD ABD Başkanı Murat Güzel ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe ayrıca, Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh ve Prospect Park Belediye Başkanı Mohammed Khairullah da katıldı.

ABD İş Seyahati Programının ikinci gününde ise New York'ta temaslarını sürdüren MÜSİAD heyeti, New York Türk Evi binasında bulunan Türkiye New York Başkonsolosluğu ve New York Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Başkonsolos Reyhan Özgür ile bir araya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ABD İş Seyahati'ne ilişkin ziyaretin Türkiye-ABD ticari ilişkilerine ivme kazandıracak girişimlere zemin hazırlamasını hedeflediklerini aktardı. Başkan Asmalı ayrıca, ABD'nin doğu bölgesinin lojistik açıdan Türkiye'ye olan yakınlığı ile büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Daha sonra Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe ile görüşen Genel Başkan Asmalı, bölgedeki iş ve ticaret yaşamına ilişkin istişarelerde bulunurken, MÜSİAD ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği çalışma ve projelere yönelik bilgi paylaşımında bulundu.

New York Türk Evi binasında gerçekleştirilen temaslar sonrası ABD'nin köklü hukuk şirketlerinden olan ve Türkiye'den kaçırılan birçok tarihi eserin iadesinde önemli rol oynayan Herrick Feinstein'ın Türkiye Masası Eş Başkanı Barbaros Karaahmet ile bir araya gelen MÜSİAD heyeti, uluslararası tahkim ve uluslararası hukuk çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

MÜSİAD heyeti ayrıca, MÜSİAD ABD Başkanı Murat Güzel’in şirketi Natural Food Group'u da ziyaret ederek, ABD'de ticaret fırsatları, pazarlama stratejileri ve satış alanındaki detaylara yönelik sunumu dinledi.

ABD temasları kapsamında New York'ta bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve beraberindeki MÜSİAD heyeti, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. Görüşmede MÜSİAD’ın küresel ölçekte yürüttüğü teşkilat çalışmaları yanında, diplomatik ilişkiler vizyonu ve ticari diplomasi faaliyetleri ele alındı. 

Büyükelçi Sinirlioğlu’nun ülkemizin BM Genel Kurul çalışmalarını ve küresel gelişmelere yönelik çabalarını aktardığı görüşmede, MÜSİAD’ın çok katmanlı olarak yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetlerinin ve ticaret diplomasisinin önemine değinerek, küresel gelişmeler ışığında uluslararası ticaretin geleceğine ilişkin konular konuşuldu.

New Jersey'de bulunan ABD Maarif Okulu ziyaretiyle yoğun ticari ve diplomatik temaslarına devam eden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve beraberindeki MÜSİAD heyeti, Maarif Vakfı Direktörü Ahmet Celal Özdemir ile bir araya gelerek eğitim alanındaki projeler ve çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

New Jersey’de bir dizi üye ziyareti gerçekleştiren MÜSİAD heyeti, Delaware’e geçerek, MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen istişare toplantısında MÜSİAD ABD üyeleri ile bir araya geldi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin