ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 17:34
Advert

Ordulu minik gitaristten büyük başarı

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Eren İlke Korkmaz, katıldığı uluslar arası klasik gitar festivalinde 2 ödülün sahibi oldu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-12-2023 10:40
Ordulu minik gitaristten büyük başarı

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Eren İlke Korkmaz, katıldığı uluslar arası klasik gitar festivalinde 2 ödülün sahibi oldu.
Ünye Meçhul Asker Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Eren İlke Korkmaz, dünyaca ünlü Porto Riko’lu gitarist Hermelindo Ruiz, Saray Bosna’lı gitarist Dani Sehu, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Akademisyen Ozan Akyatan, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Hocası Öğretim Görevlisi Mehmet Özkanoğlu ile Türk Gitarist Tuncer Önder’in ustalık sınıfları derslerine katılarak girdiği uluslar arası yarışlarda 2 ödül birden aldı.

“Öğrencimiz birçok üniversiteden davet aldı”
Öğrencilerinin başarıları nedeniyle birçok üniversiteden davet aldığını ifade eden Ünye Meçhul Asker Ortaokulu Müdürü Kemal Türk, “Öğrencimiz Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinin düzenlediği uluslar arası klasik gitar festivalinde çeşitli ödüllerin sahibi oldu. Girdiği iki kategoride kendi yaş gurubunda üçüncü ödülünün, diğer 13 yaş altı kategorisinde ise 6’ıncı oldu. Burada öğrencimizi ve yetiştiren ailemizi tebrik ediyorum. Okulumuzdan böyle sanatsal çalışmalarla adından söz ettirerek dünyaca ünlü insanların karşısında olması ve başarması idareciler olarak bizleri de mutlu etmektedir. Ben bu anlamda desteklerini esirgemeyen ailemizi tebrik ediyor, öğrencimizin başarılarının devam etmesini temenni ediyorum. Kendisini ufak yaşta festival kapsamında fark edilen öğrencimizi ise kutluyorum” dedi.

HüseyinHüseyin