ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MART Salı 05:48
Advert

Paranın geçerli olmadığı bakkaldan ihtiyacı olan poşetini doldurup gidiyor

Bir caminin müştemilatına kurulan hayır bakkalında, ihtiyaç sahibi ailelere 3 yıldır ücretsiz olarak erzak dağıtılıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 17:22
Paranın geçerli olmadığı bakkaldan ihtiyacı olan poşetini doldurup gidiyor

Bir caminin müştemilatına kurulan hayır bakkalında, ihtiyaç sahibi ailelere 3 yıldır ücretsiz olarak erzak dağıtılıyor.

Sivas kent merkezi Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Akşemsettin Camii'nin müştemilatına kurulan hayır bakkalı, ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor. Akşemsettin Camii Dernek Başkanı Mahmut Uçtu tarafından pandemi döneminde ortaya atılan fikir sonucunda hayır bakkalına çevrilen müştemilatta, ücretsiz olarak 3 yıldır aralıksız hizmet veriliyor. Hayırseverler tarafından yapılan yardımlar ile ayakta duran hayır bakkalında alınan her bir erzak, titizlikle gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Temel mutfak erzaklarının tamamını alabilen ihtiyaç sahipleri, ayda bir sefer bu haktan yararlanabiliyor.

"Bulursak dağıtırız, bulamazsak sabrederiz"

Akşemsettin Camii Dernek Başkanı Mahmut Uçtu, büyüklerinin sözlerinden yola çıkarak yardım geldiği sürece dağıtacaklarını söyleyerek, "Pandemide yerleri kapandığı için böyle bir yer düşündüm. Burası gördüğünüz gibi çok özenle yapılmış bir yer değil. Caminin müştemilatı daha önceden kazma kürek koyduğumuz bir yerdi. Burada büyüklerimizin söylediği gibi ‘Bulursak dağıtırız, bulamazsak sabrederiz' şeklinde yardım yapılıyor. Kazana girecek ne varsa bütün malzemeler var. Un, şeker, makarna, çay ve benzeri ürünleri birleşirdik, git gide daha da fazla oldu. Yurt dışından ve şehrimizdeki saygıdeğer esnaflarımız da yardımlarda bulunuyor. Biz de elimizden geldiği kadar dağıtıyoruz. Mesela dün 110 kişiye gıda verdik" dedi.

"Rabbim ömür verdikçe bu hizmete devam edeceğiz"

Başkan Uçtu, hayırların devam ettiği ve ömrünün yettiğince bu hayrı devam ettirmek istediğini belirterek, "Ramazan ayının bereketiyle birlikte Rabbim verenlerden razı olsun. Gönderdiklerini yağmur gibi günde yaklaşık 100 kişiye veriyoruz. Onlar verirlerse biz de onların hizmetkarıyız. Dualar onlara, hizmet bizlere. Gelenlere ayda bir sefer veriyoruz. Yüzde 70 yabancılardan oluşuyor. Türk milleti misafirperverdir, o yüzden onları geri çevirmiyoruz. Buraya gelen Hristiyanlar da var. Biz kimseyi ayırt etmeyiz çünkü kültürümüzde ve inancımızda bu vardır. Bütün İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Verenlere Allah daha çok versin, ibadetlerini kabul etsin. Biz de Rabbim ömür verdikçe hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Bizde para geçmiyor"

Hayır bakkalında dağıtımlara yardımcı olan Birsen Özen, ihtiyaç sahiplerinin her ürünü ücretsiz aldığını söyleyerek, "Burada hocamız bize vesile oldu. İhtiyaç sahipleri buraya geliyorlar. Hayır sahipleri yardım yaptıkları zaman erzakları poşete koyup veriyoruz. Olduğu zaman ne varsa paylaşıyoruz, olmadığı zaman da maalesef yapacak bir şey yok. Bir erzak kolisinde ne olursa ihtiyaç sahipleri alıp gidebiliyor. O yüzden bizde para geçmiyor. Biz de hocama yardım ediyoruz" diye konuştu.

 

Giresun’un yüksek rakımlı köyleri ile iç kesimde yer alan Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezinde gece boyunca etkisini artıran şiddetli rüzgar ve yağmur yağışı sabahın ilk saatlerinden itibaren kara dönüştü. İlçe halkı sabah uyandıklarıyla karı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kar görüntülerini paylaşan bazı vatandaşlar, "Mart kapıdan baktırır" yorumlarını yaptı.

Yağan ile birlikte kent merkezi ile köyler beyaza büründü. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı.

 

HüseyinHüseyin