ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:44
Advert

Restorasyon çalışmalarının ardından tarihi cami yeniden ibadete açılıyor

Giresun’un Alucra ilçesinde 2017 yılında meydana gelen hasar nedeniyle ibadete kapatılan tarihi Küçük Cami yapılan restorasyon çalışmasının ardından yeniden ibadete açılıyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-03-2022 11:58
Restorasyon çalışmalarının ardından tarihi cami yeniden ibadete açılıyor
İLGİLİ HABERLER İstanbul Şehzadebaşı Camii’nin bir benzerini Giresun’da inşa ettiler Markalaşma ve fabrikasyon bir mesleği daha bitiriyor (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Giresun’un Alucra ilçesinde 2017 yılında meydana gelen hasar nedeniyle ibadete kapatılan tarihi Küçük Cami yapılan restorasyon çalışmasının ardından yeniden ibadete açılıyor.
Giresun’un Alucra ilçesinde 1950’lerde yapıldığı belirtilen, kesme taş ve ahşap yapılı Anıtlar Kurulu tarafından tescilli Merkez Küçük Cami 2020 yılında başlatılan onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlandı.
İlçenin Mesudiye Mahallesi’ndeki tarihi Küçük Cami’nin tarihi dokusuyla da dikkat çektiğini ifade eden Mesudiye Mahallesi Muhtarı Aytaç Bodur, “Bilindiği kadarıyla 1950’li yıllarda yapılan dışı kesme taş, içerisi ahşaptan yapılı Küçük Cami Anıtlar Kurulu tarafından tescilli bir camidir. Küçük Caminin 2017 yılında başlayan tavan çökmesi ve çeşitli tahribatlar nedeniyle 2019 yılında alınan güvenlik kararıyla ibadete kapatılmıştı. Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğü himayesinde olan Alucra Merkez Küçük Caminde Temmuz 2020 yılında restorasyon proje çalışması başlatılmıştı, Sona gelinen çalışmaların ardından camimiz Ramazan ayı itibariyle tekrar ibadete açılması için son hazırlıklar yapılmaktadır. İnşallah 2017 yılında hasar gören, ve 2019 yılında ibadete kapatılan camimizde Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmış olacağız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. Admin

ETİKETLER: ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Şebinkarahisar Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurul Toplantısında Yeni Yönetim Seçildi

Şebinkarahisar’da bulunan marketlerde fiyat ve stok denetimleri yapıldı

İstanbul Şehzadebaşı Camii’nin bir benzerini Giresun’da inşa ettiler

Giresun’da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Şebinkarahisarlı Gençler Valide Sultan Gemisinde Düzenlenen Boğaz Turunda Buluştu

Komedyen Ali Congun’dan Şebinkarahisar sözlerine özürlü açıklama

Şebinkarahisar’da Şampiyonluk Kutlaması İçin Hazırlıklara Başlandı

Kadın girişimci köyünde atölye kurdu, organik ürünlerini Türkiye ve dünyanın her yerine ulaştırıyor

Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Başkan Yılancı’yı Şebinkarahisar’da bekleyen sürpriz

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Son Dakika: Giresun’da 16 yaşındaki kız evinde bıçaklanarak öldürüldü

Başkan Yılancı, Hemşehrileriyle Hasret Giderdi, Eğribel Tüneline Gitti

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Giresun’da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi Şebinkarahisar’da bulunan marketlerde fiyat ve stok denetimleri yapıldı İstanbul Şehzadebaşı Camii’nin bir benzerini Giresun’da inşa ettiler Şebinkarahisar Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurul Toplantısında Yeni Yönetim Seçildi Doğu Karadeniz’de kar yağışı nedeniyle 408 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı Giresun’da kar hayatı olumsuz etkiliyor Kar yolu kapatınca çocukları at sırtında okula götürdü Elevli "Tarımda rekolte ve randıman için arıcılık desteklenmeli" Restorasyon çalışmalarının ardından tarihi cami yeniden ibadete açılıyor Ordu-Giresun Havalimanı rekor yolcu sayısına ulaştı get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220313041358/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin