ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 13:20
Advert

Safranbolu’da "Sinema Geceleri" başlıyor

Safranbolu ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde belgesel ve sinema filmlerinin gösteriminin yapılacağı "Açık Hava Sinema Geceleri" bugün başlıyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-06-2023 14:07   Güncelleme : 01-06-2023 17:02
Safranbolu’da

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde belgesel ve sinema filmlerinin gösteriminin yapılacağı "Açık Hava Sinema Geceleri" bugün başlıyor.
Sinema geceleri, Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde "Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman Belgeseli ve Sen Benim Her şeyimsin" filmlerinin gösterimiyle başlayacak.
1-10 Haziran tarihlerinde 20.00’da yapılacak olan toplam 20 belgesel ve film gösterimleri ile vatandaşlar ödüllü belgesel ve sinema filmleriyle buluşacak. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Açık hava sinema gösterimlerimiz her sene artık geleneksel hale geldi. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali öncesinde halkımızla filmleri buluşturuyoruz. Her akşam bir belgesel film birde Türk sinemasının klasikleşmiş, önceki dönemlerde beğeni kazanmış filmlerini seçtik. Amacımız bir yandan festivale yakışır bir program yapmak, diğer yandan insanımızın günlük streslerini atmalarını sağlamak. Geçen yıl olduğu gibi ilginin yoğun olacağını düşünüyorum" dedi.

HüseyinHüseyin