ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MART Salı 14:55
Advert

Sahipli Kedi ve Köpekler Kimliklendiriliyor

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik gereğince; ev hayvanı sahipleri, kedi ve köpeklerinin kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgilerini Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmekle yükümlü tutulmuştur.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-10-2022 18:52
Sahipli Kedi ve Köpekler Kimliklendiriliyor

Bu kapsamda; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz ve ilçelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuruda bulunan ev hayvanı sahiplerinin kedi ve köpeklerine deri altı mikroçip uygulaması yapılarak Ev Hayvanı Pasaportu tanzim edilmekte ve hayvanlara ait bilgiler Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kayıt edilmektedir.

 

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokol gereği; İl Müdürlüğümüz ile Giresun Veteriner Hekimleri Odası arasında 2021 yılında imzalanan yetki devir protokolü kapsamında il/ilçe müdürlüklerimizin yanı sıra il genelinde faaliyet gösteren hayvan hastanesi ve veteriner muayenehanelerinin de sahipli kedi ve köpekleri kimliklendirmelerine müsaade edilmiştir.

 

2022 yılı Eylül sonu itibariyle Giresun ili genelinde 492 kedi ve bin 126 köpek olmak üzere toplam bin 618 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alınmış olup, Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenen kedi ve köpeklerin, kuduz aşısı başta olmak üzere uygulanan bütün aşıları ve hastalıklarına yönelik tedavi kayıtları pasaportuna işlenmektedir. Aynı zamanda PETVET sistemi üzerinden hareket geçmişleri (kayıp, sahip değişikliği) kontrol edilebilmekte ve sokağa terkedilmiş kayıtlı kedi ve köpeklerin kime ait olduğu deri altına uygulanmış olan mikroçip okutulmak suretiyle tespit edilebilmektedir. Bunun yanı sıra kedi ve köpeklerin yurtiçi nakillerinde pasaportlarının bulunması zorunlu tutulmuştur.

 

Bahse konu yönetmelikte yapılan değişiklikle, tüm kedi ve köpek sahiplerinin, en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ile il genelinde faaliyet gösteren hayvan hastanesi ve veteriner hekim muayenehanelerine başvuruda bulunarak her yaştaki kedi ve köpeklerini kayıt altına aldırmaları gerekmektedir.

 

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

AdminAdmin