ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:05
Advert

Samsun’dan turizm atağı

Deniz, tarih-kültür, gastronomi, spor ve sağlık turizmi’ alanlarında gerçekleştirilecek çalıştaylarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-11-2023 09:49
Samsun’dan turizm atağı

Deniz, tarih-kültür, gastronomi, spor ve sağlık turizmi’ alanlarında gerçekleştirilecek çalıştaylarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalıştayların ilki Samsun Deniz Turizmi Çalıştayı olacak.
Deniz, tarih-kültür, gastronomi, spor ve sağlık turizmi alanlarında gerçekleştirilecek çalıştaylarla ilgili hazırlıkların görüşüldüğü toplantı, Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında, vali yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi. Samsun Valiliği ve OMÜ iş birliğiyle 1 Aralık 2023 Cuma günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Ömer Halisdemir katında gerçekleştirilecek Samsun Deniz Turizmi Çalıştayı’nda ulusal çapta turizm duayenleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve kulüpler ile üniversitelerden konunun uzmanı öğretim üyelerini bir araya getirerek Samsun’da turizmin çeşitlendirilmesi ve Samsun’un deniz turizminden hak ettiği payı almasına katkı sağlamak hedefleniyor.
Valilikten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Samsun’da Aralık ayı içerisinde deniz turizminde olduğu gibi tarih-kültür turizmi, gastronomi turizmi, spor turizmi ve sağlık turizmi alanlarında da çalıştaylar yapılması planlanmakta olup bu çalışmalar Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan Turizm Master Planı için de iyi birer alt çalışma niteliğinde olacaktır. Buz Sporları ve Bowling Salonu, Okçuluk Tesisi, 33 bin 919 kişilik stadyumu, yüzme havuzları, çim sahaları ve yüksek standartlara sahip birçok tesisi ile spor alanında önemli bir altyapıya sahip olan Samsun’umuzun bu potansiyelini harekete geçirerek gerek ulusal gerek uluslararası organizasyonların ilimize kazandırılması için önümüzdeki günlerde tüm paydaşları bir araya getirecek Spor Turizmi Çalıştayı da bu kapsamda spor şehri Samsun’umuza önemli katkılar sunacaktır. Yine, daha önce kazısı tamamlanan Dombalaktepe Höyüğü ile kazısı devam eden İkiztepe ve Oymaağaç Höyükleri gibi Anadolu ve Önasya kültürleri için önemli arkeolojik alanlara sahip şehrimizde düzenlenmesi planlanan Tarih ve Kültür Turizmi Çalıştayı bu alandaki potansiyelin çok daha iyi değerlendirilmesine olumlu yönde fayda sağlayacaktır. Yapılması planlanan bu çalıştaylarla Samsun turizminin geliştirilmesi noktasında somut çıktılar alınması amaçlanmaktadır” denildi.

HüseyinHüseyin