ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 22:52
Advert

Şebinkarahisar Doğalgaz Boru hattı için ilk adım atıldı

Resmi Gazetenin 7 Nisan 2024 tarihli sayısında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile doğalgaz boru hattı için acele kamulaştırma kararı alındı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-04-2024 13:45   Güncelleme : 07-04-2024 13:50
Şebinkarahisar Doğalgaz Boru hattı için ilk adım atıldı

Güzergah içinde bulunan beş ilçeyi ilgilendiren, Resmi Gazetenin 7 Nisan 2024 tarihli sayısında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile doğalgaz boru hattı için acele kamulaştırma kararı alındı.

2023 Yılında zemin inceleme ve etüt çalışmaları yapılıp kesinleşen doğalgaz borulama hattı güzergahı için 7 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırma kararı alındı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk şu ifadeleri kullandı.

“Değerli Şebinkarahisarlılar,

Geçtiğimiz sene içinde gerekli zemin inceleme ve etüt çalışmaları yapılıp kesinleşen doğalgaz borulama hattı güzergahı için bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırma kararı alınmıştır. Alınan bu kararın bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Yapılacak çalışmalar ile 2026 yılında borulama hattının tamamlanıp şehrimizde dağıtıma geçmesi planlanmaktadır.

Tüm bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. M. Fatih Kacır’a teşekkürlerimi sunuyorum.

İlçemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşımak için hazırız, kararlıyız”

HüseyinHüseyin