ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 05:54
Advert

Şebinkarahisar kaymakamı Alay Yazıcı kimdir?

Şebinkarahisar kaymakamı Alay Yazıcı, nerelidir, Alay Yazıcı kaç yaşında, Kaymakam Alay Yazıcı'nın daha önceki görev yeri neresiydi. Merak edilen sorulan cevabı...

BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 13-08-2022 15:12
Şebinkarahisar kaymakamı Alay Yazıcı kimdir?

1991 yılında Trabzon İlinin Of İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Of’ta tamamladı. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde “Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı” olarak 15 ay görev yapan YAZICI, 2016 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanıp 25.07.2017 tarihinde 105. Dönem Samsun Kaymakam Adayı olarak “Mülki İdare Amirliği” mesleğine intisap etti. Kars İlinin Sarıkamış ve Manisa İlinin Akhisar İlçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamlayan YAZICI, 09.11.2017 tarihinden itibaren yaklaşık 8 ay süreyle Eskişehir İlinin Han İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajının ardından Leicester Üniversitesinde dil kursuna katılmak ve yönetsel bakımdan incelemelerde bulunmak üzere 8 ay süreyle İngiltere'nin Leicester şehrinde bulundu.

        Isparta İli Senirkent İlçesi Kaymakamlığı görevini yürütürken Muş Valiliği Vali Yardımcılığına görevlendirildi. Ardından 20.08.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Murgul Kaymakamlığına atanan Alay YAZICI, 01.09.2021 tarihinde  görevine başlamıştır. Aynı zamandan da Artvin Vali Yardımcısı Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Şebinkarahisar Kaymakamı Alay Yazıcı, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan, hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare Hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile atandı.

Buna göre Şebinkarahisar Kaymakamlığına Artvin Murgul Kaymakamı Alay Yazıcı, Şebinkarahisar'ın yeni kaymakamı olurken, eski Kaymakam Faruk Doğru ise Yalova'nın Termal ilçesinin kaymakamı oldu.

AdminAdmin