ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:57
Advert

Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği TOÇDER Yönetiminden Ağaç dikimine davet

Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği (TOÇDER) Başkanı Gül Turhan, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü Şebinkarahisar'da gerçekleştirilecek ağaç dikimi etkinliği için davette bulundu.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 17-07-2023 20:11   Güncelleme : 17-07-2023 20:19
Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği TOÇDER Yönetiminden Ağaç dikimine davet

Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği (TOÇDER) Başkanı Gül Turhan, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü Şebinkarahisar'da gerçekleştirilecek ağaç dikimi etkinliği için davette bulundu. Halil Rıfat Paşa Caddesi'ne dikilecek olan ağaçların dikim yerleri önceden hazırlanarak belirlendi.

 

TOÇDER Başkanı Gül Turhan, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı davetle, "Kıymetli Toprağın Çocukları Üyeleri, Bağışçılarımız, Destekçilerimiz ve Takipçilerimiz, fidanlarımızın dikim yerlerini hazırladık. İptal etmek zorunda kaldığımız fidan dikim programımızı, 20 Temmuz 2023 saat 11.00'de sizlerin de katılımlarıyla gerçekleştiriyoruz. Kadın, erkek, çocuk, genç tüm hemşehrilerimizi yanımızda görmekten onur duyarız." ifadelerini kullandı.

 

TOÇDER Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada etkinliğin tarih, saat, toplanma alanı ve kavşağı bilgileri verildi. Buna göre etkinlik 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 11.00'de Halil Rıfat Paşa Caddesi'nde bulunan Fevzi Kıraç M. Yüksekokulu Kampüs Kavşağı'nda gerçekleştirilecek.

 

Ağaç dikimi etkinliklerinin çevre ve doğa koruması adına büyük önem taşıdığı bilinmektedir. Ağaçlar, solunum için oksijen üretimi sağlarken, karbondioksit emilimini de gerçekleştirerek atmosferdeki karbondioksit miktarının azalmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra ağaçlar erozyonu önlemeye, suyu tutmaya ve toprak erozyonunu engellemeye de yardımcı olur.

 

Ağaç dikimi etkinlikleri toplumun çevre bilinci ve farkındalığını artırmak adına önemli bir fırsattır. Bu etkinliklerle insanlar doğanın değerini daha iyi anlayabilir, doğaya olan sorumluluğunun bilincine varabilir ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine katkı sağlayabilir.

 

Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği'nin düzenleyeceği ağaç dikimi etkinliğine katılan her bir birey, doğal yaşamın korunması ve çevrenin güzelleştirilmesi için önemli bir adım atmış olacaktır. Bu tür etkinliklerde toplumun her kesiminden katılımcıların olması, dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha vurgulayacaktır.

 

Şebinkarahisar halkının bu etkinliğe yoğun ilgi göstermesi ve ağaç dikimine katılım sağlaması beklenmektedir. Toprağın Çocukları Derneği'nin çağrısına duyarsız kalmayarak, ağaç dikimi etkinliğine katılan herkes gelecek nesillere daha yeşil ve sağlıklı bir çevre bırakma konusunda sorumluluk alacaktır.

 

HüseyinHüseyin