ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 03:36
Advert

Şebinkarahisar ve bölge Turizmine katkı sağlayacak anlaşma

Şebinkarahisar Çatal Göl Mesire alanı işletme hakkını alarak yatırım yapan AYD 28 Turizm & İnşaat, Mavi Göl tesislerinin işletme hakkını aldı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 27-08-2022 21:06   Güncelleme : 27-08-2022 21:09
Şebinkarahisar ve bölge Turizmine katkı sağlayacak anlaşma

Şebinkarahisar Çatal Göl Mesire alanı işletme hakkını alarak yatırım yapan AYD 28 Turizm & İnşaat, Mavi Göl tesislerinin işletme hakkını aldı.

Şebinkarahisar’da Turizme yönelik yatırım yapan AYD 28 Turizm & İnşaat Şirketi yetkilileri, Mavi Göl tesislerinin işletmesini Milli Parklar Müdürlüğünden alarak turizm yatırımlarına devam ediyor. Mavi Göl, Kulakkaya ve Şebinkarahisar’ı kapsayan, içerisinde doğa, yayla, kültür ve sağlık turizmine yönelik bir hat oluşturularak bölgenin turizm gelirlerine önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.

Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, DSİ Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan, Milli Parklar Müdürü Ali Hıdır, AYD 28 Turizm & İnşaat sahibi Yusuf Buday ve Şebinkarahisar AK Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar Mavi Göl’de incelemelerde bulundular.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nejat Okuyar şöyle dedi;

“Milletvekilimiz Sabri Öztürk, DSİ Şube Müdürümüz Ogün Şükrü Turan , Milli Parklar Müdürümüz Ali Hıdır ve AYD 28 Turizm & İnşaat sahibi Yusuf Buday beyle mavi gölde incelemelerde bulunduk.

İlçemizde Çatalgöl mesire alanının da işletme hakkını alan ve ilave turizm yatırımları planlayan AYD Turizm son olarak Mavi Göl tesislerinin de işletme hakkını Milli Parklardan kiraladı.

Böylece Mavi Göl, Kulakkaya, Şebinkarahisar'ı kapsayan içerisinde doğa, yayla, kültür ve sağlık turizmine yönelik bir turizm hattı oluşturulacak.

İlçemizde Çatalgölle desteklenen, Meryemana Manastırı, Taşhanlar, Behramşah Camii, Fatih Camii, Tamzara Mahallesinden oluşan destinasyonlar tur kapsamında gezdirilerek ilçede turizm ekonomisi oluşturulacak.

Bu kapsamda, ilçemizin ekonomik kalkınmasında önemsediğimiz turizm alanındaki alt yapı çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

HüseyinHüseyin