ŞEBİN GÜNDEM
HV
30 NİSAN Salı 16:31
Advert

Şebinkarahisar’da Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu

Yaklaşık 3 sene içerisinde de Şebinkarahisar'ın tüm mahallelerine verileceği ifade edilen Doğalgaz için, Yavuz Selim Mahallesinde yüklenici firma tarafından alt yapı çalışmaları başlatıldı.

ŞEBİNKARAHİSAR
Giriş Tarihi : 05-05-2023 17:54   Güncelleme : 05-05-2023 17:58
Şebinkarahisar’da Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu

Yaklaşık 3 sene içerisinde de Şebinkarahisar'ın tüm mahallelerine verileceği ifade edilen Doğalgaz için, Yavuz Selim Mahallesinde yüklenici firma tarafından alt yapı çalışmaları başlatıldı.

Şebinkarahisar’a 2023 yılında doğal gaz verilmesi için başlatılan çalışma öncesi düzenlenen törende konuşan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, yaklaşık 3 yıl içerisinde ilçe genelinde doğalgazın verileceğini açıkladı.

 

"Bugün mutluyuz, doğal gazın ilçemize verilmesi için ilk kazmamızı vuracağız. İlçedeki konutların bir kısmını bu yıl doğalgaza kavuşturacağız. Yaklaşık 3 sene içerisinde de Şebinkarahisar'ın tüm mahallelerine doğalgaz verileceği bilgisini doğalgaz firmasından aldık." dedi.

Şebinkarahisar adına tarihi günler yaşadıklarını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar ise konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı çok coşkulu bir kalabalıkla misafir ettik. İlçemizle ilgili de çok önemli 2 tane müjde verdi. Bir tanesini daha dün Giresun'dan Şebinkarahisar'a gelirken yaşadık. Şebinkarahisar'ın 50 yıllık hayali, özlemi Eğribel Tüneli'ni çift tüp olarak trafiğe açtık. İnşallah yılsonuna kadar da resmi açılışını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Okuyar, BOTAŞ'la da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçtiğimiz ay da BOTAŞ tarafından Şebinkarahisar'a doğal gazın boru ile getirilmesi için proje ihalesine çıkarıldı. İnşallah 3 yıl boyunca ilçemizde taşımalı doğal gaz kullanılacak. 3 yılın sonunda Şebinkarahisar, boru hattı ile doğalgaza kavuşmuş olacak." dedi.

"Şebinkarahisar’da Doğalgazı 9 Ay Ücretsiz Kullanacağız"

Okuyar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Son olarak yaklaşık 10 gün önce Karadeniz'de Türkiye'nin ilk doğalgazı çıkarıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bununla da kalmadı ve 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılması hediye edildi. İnşallah Şebinkarahisar'da da Cumhurbaşkanımızın taahhüt ettiği 1 yıl sürecin gerisinde kalan 9 ayda da Şebinkarahisar ısıtma ve mutfak giderlerini karşılayacak doğalgazı Şebinkarahisar'da da 9 ay ücretsiz kullanmış olacak. Sürecin bu aşamaya gelmesinde rahmetli Belediye Başkanımız Şahin Yılancı'nın da büyük emekleri var. Bir kere daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. "diyerek sözlerini tamamladı.

Törene, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk'ün yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar, MHP İlçe Başkanı Murat Bölük, STK ve Oda temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

HüseyinHüseyin