ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:35
Advert

Şebinkarahisarlı başarılı bürokrat MEB Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir değişiklik yaşadı. Bakan Yusuf Tekin, Personel Genel Müdürlüğü görevine Şebinkarahisarlı Bülent Çiftçi’yi atadı. Çiftçi’nin Milli Eğitim Bakanlığı kariyerinde pek çok önemli görev üstlendiği biliniyor. Çiftçi’nin atama işlemi sonrasında, kim olduğu, hangi köyden olduğu ve nereli olduğu merakla sorulmaya başlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-06-2023 21:09   Güncelleme : 10-06-2023 21:17
Şebinkarahisarlı başarılı bürokrat MEB Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim sektöründe gerçekleştirdiği reformlarla büyük bir dinamizm kazandırıyor. Bu kapsamda, Bakanlık bünyesinde yapılan yeni atama ile Bülent Çiftçi, Personel Genel Müdürlüğü görevine layık görüldü. Bakan Yusuf Tekin, bu kritik atamayı duyurdu.

Kimdir Bülent Çiftçi?

Bülent Çiftçi, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 1975 yılında doğmuştur. Lise eğitimini Şebinkarahisar Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi için İstanbul’a taşınır. İstanbul Üniversitesi’nde İşletme bölümünü okuyan Çiftçi, eğitim hayatını “Yine İstanbul Üniversitesi'nde Yüksek Lisans, Yargıtay İngilizce Tercümanlığı ve Somut Olmayan Kültür Mirası Koruma ve Yönetimi Yüksek Lisans” programları ile tamamlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne getirilmeden önce, Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürlüğü, Genel Müdürlük ve Toronto Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği gibi önemli görevler üstlendi.

Bülent Çiftçi’nin bu önemli görevlere atanmasında etkili olan faktörler nelerdir?

Çiftçi, bu konuda yaptığı açıklamada, “iktidardan bağımsız olarak, devletin aldığı her karar, sonuçta ülkenin geleceğini doğrudan etkiliyor” dedi. Kendisinin de Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak, geleceğe yön verecek bir konumda olduğunun farkında olduğunu belirtti.

Yönetim Anlayışı

Bülent Çiftçi’nin, atandığı yeni görevinde en önemli hedefi personel yönetiminde istikrar sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliği getirmek. Yönetim anlayışı ise, “açık iletişim” ve “takım çalışması” üzerine kurulu.

Eğitim ve personel yönetiminin başarısı için özellikle, sadece üst yöneticilerin değil, tüm personelin ortak kararlar alarak bir bütün halinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Ben her zaman şeffaf bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Personelimizin önerilerine, sorunlarına ve çözüm önerilerine açık bir yönetim uyguluyorum. Mesai saatleri boyunca ofisim kapım sonuna kadar açık olacak” diyerek, tüm çalışanların kendisi ile rahatlıkla iletişime geçebileceğinin altını çiziyor.

Fırsat Eşitliği

Bülent Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne ne kadar yoğun bir programı olursa olsun, fırsat eşitliğini sağlamak adına eğitimde fırsat eşitliğinin tesis edilmesi ve hizmet sunulması konusunda gereken çalışmaların yapılacağına dair söz veriyor.

Çiftçi, “Devlet memuriyetine giriş, kariyer planlaması ve terfi sistemi gibi alanlarda geniş kapsamlı bir reform gerekli” derken, “Meclis’teki grup desteği ve Başbakanlık ile yakın çalışarak, devlet kadrolarının çağdaş standartlara ve uluslararası standartlara uygun hale getirileceğini” sözünü veriyor.

Bülent Çiftçi, “Herkesin eşit şartlarda müracaat edip, tercih yapabileceği bir statü oluşturulması gerekiyor. Kadronun alınması sırasında adayların objektif değerlendirilmesi çok önemli” diyerek, adayların niteliklerine bakılarak, terfilerin ve atamaların adil bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda hassasiyet gösterileceğinin altını çiziyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Kariyeri

Bülent Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı kariyeri boyunca, birçok başarılı projede yer almıştır. Bunlar arasında, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Toronto Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ve Özel Kalem Müdürlüğü görevleri yer almaktadır.

 

 

AdminAdmin