ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MART Salı 05:48
Advert

Şebinkarahisarlı Hemşehrimiz Prof. Dr. Bengi Başer Milletvekili Adaylığını açıkladı. Bengi Başer Kimdir?

ŞEBDER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bengi Başer, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için Milletvekili adaylığı başvurusunu yaptı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:35   Güncelleme : 14-03-2023 19:04
Şebinkarahisarlı Hemşehrimiz Prof. Dr. Bengi Başer Milletvekili Adaylığını açıkladı. Bengi Başer Kimdir?

Şebinkarahisarlı Hemşehrimiz, ŞEBDER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bengi Başer, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için Milletvekili adaylığı başvurusunu yaptı

Prof. Dr. Bengi Başer, 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. döneminin 600 yeni üyesinin belirleneceği seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisinden  Milletvekili Adaylığı için başvuru yaptı.

Medicana Sağlık Grubu'na ait Medıcana Kadıköy hastanesinde Kardiyoloji alanında hastalarına hizmet eden Prof. Dr. Bengi Başer, Milletvekilliği aday adaylığını açıklayarak şöyle dedi;

“Canım ülkem için gelecek seçimler, herkesin elini taşın altına koyması gereken, önemli bir süreç, hayati bir dönemeç. Tüm olası engellemelere rağmen başarmak zorundayız. Ben de bu bilinçle, partim CHP’den aday adayı oldum. Takdir büyüklerimin…”

 

BENGİ BAŞER KİMDİR?

Prof. Dr. Bengi Başer 1965 yılında dünyaya geldi. 1983 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'nde okumaya başladı. 1991 yılında Ankara Onkoloji Hastanesi'nde mecburi hizmetini yerine getirdi. Burada 4 yıl çalıştı. 1995 yılından itibaren Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan doktor olarak göreve başladı. 2002 yılında burada çalıştı. 2002 yılında yine Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önce uzman,2012 yılında ise aynı hastanede doçent oldu. Daha sonra İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde Konsültan Hekim olarak görev almaya başladı.

Prof. Dr. Bengi Başer 1995 yılından beri Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) üyesi olarak çalışmakta. 6 yıl TKD Koroner Kalp Hastalığı Çalışma grubu yönetim kurulu üyesi ve 2 yıl boyunca aynı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

TKD Basın ve İletişim Grubu'nda uzun yıllar görev alan Beşer, Euroaspire III çalışmasının Türkiye ayağında primer yürütücü olarak görevinde bulundu. PLATO çalışmasında yardımcı araştırmacı olarak çalıştım.

Girişimsel Kardiyoloji ile Türkiye Klinikleri dergilerinin hakem kurulunda da yer alan Başer, Ciddi Aort Darlığında Dipiridamollü Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi ( M.O. Demirkol, B. Yaymacı, Y. Başaran) çalışmasıyla 3. Uluslararası Nükleer Onkoloji ve 12. Ulusal Nükleer Tip kongrelerinde (1998) Seçkin Bildiri ödülleri aldım.

HüseyinHüseyin