ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:07
Advert

Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Haymana’da Anıldı

30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde, Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) organizatörlüğü ve Tirebolu Belediyesi desteği ile 80 kişilik bir ekip Tirebolu’dan kardeş şehir Haymana’ya gitti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-09-2023 21:17   Güncelleme : 05-09-2023 21:20
Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Haymana’da Anıldı


İstanbul ve diğer illerden gelen tahmini 110 kişilik kafileyle buluşan Tirebolululara, Haymana Belediyesi Haberleri">Belediyesi tarafından sabah kahvaltısı ikramı yapıldı. Programın Koordinatörlüğünü yapan Haymana Belediye Başkan yardımcısı Enver Yurtdaş misafirleri ile tek tek ilgilendi. Kahvaltıdan sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Kaymakamlık binasının önünde yapılan çelenk koyma merasimine iştirak edildikten sonra Kaymakam Mahmuthan Arslan, makamında çay ikramından sonra toplu halde
Hüseyin Avni Alpaslan Şehitliğine geçildi.

23 Ağustos’ta başlayan Son Kale Haymana programı dâhilinde, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Haymana Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş,Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Başkanı İbrahim Aydın, Prof. Dr. Mustafa Baş, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Ufuk Ozdemir, Giresun Gönüllüleri Derneği Başkanı Tülay Tahmaz,
Görele Federasyonu (GÖRFED) Başkanı Muhittin Çelik, Giresun İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci birer konuşma yaparak günün önemini vurguladılar.

Katılımcılara öğle yemeği ikramı sonrası Hüseyin Avni Alparslan, 42 Alay Şehitleri ve tüm şehitlerimizin için Kur'an'ı Kerim okundu ve dualar edildi. Giresun ve Giresun dışından katılım sağlayan vatandaşlar hep birlikte 40 km uzaklıkta Mangal Dağı Şehitliğine giderek Sakarya Meydan Muharebesi hakkında bilgi aldılar. İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Baş tarafından Kur'an'ı Kerim okundu. Duaları edildikten sonra anma program sona ermiş oldu. Programa katılanlar, “Bu programın gerçekleşmesinde maddi manevi büyük katkı sunan TİRDEF Yönetim Kuruluna, Başkan İbrahim Aydın ve TİRDEF Tirebolu temsilcisi Sedat Akyıldız’a, Tirebolu ve Haymana Belediye Başkanları ve yetkililerine, başta Tirebolu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olmak üzere tüm katılım sağlayan dernek ve Giresun Federasyonuna çok teşekkür ederiz” dediler.

AdminAdmin