ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 18:01
Advert

Selçuklu Mimarisinden Esinlenerek Yapılacak Hacı Sündüz ve Elvan Turan Camisi’nin Temeli Atıldı

Şebinkarahisar sevdalısı hayırsever iş insanı hemşehrimiz Elvan Turan ve eşi Hacı Sündüz Turan tarafından Şebinkarahisar’a yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 11:20   Güncelleme : 25-08-2022 11:31
Selçuklu Mimarisinden Esinlenerek Yapılacak Hacı Sündüz ve Elvan Turan Camisi’nin Temeli Atıldı

Şebinkarahisar sevdalısı hayırsever insanı hemşehrimiz Elvan Turan ve eşi Hacı Sündüz Turan tarafından Şebinkarahisar’a yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı.

Şebinkarahisar İlçe Müftülüğü ile Şebinkarahisar Cami ve Kur'an Kursları Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği koordinesinde yapılacak olan ve Selçuklu mimarisiyle bütünleşen, Şebinkarahisar Devlet Hastahanesi yakınlarında inşa edilecek camide 240 kişi namaz kılabilecek. 120 metrekare kapalı alana sahip olacak, açık ve kapalı şadırvanı olacak.

Hastane yolu üzerinde Ara Güler Caddesi bitiminde Orman İşletme alanı içerisine yapılacak caminin temel atma töreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Temel atma töreninde konuşma yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan, camilerde sunulan ilim, irfan, bilgi ve hikmetin topluma önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek, “Camilerimiz estetik mimarisiyle şehirlerimizi güzelleştirdiği gibi insanlarımızın ruh dünyalarını da güzelleştirmektedir. Mabetler insanları sadece bedenen birleştiren yerler değil aynı şekilde ruhları birleştiren, maneviyatı sağlamlaştıran, birlik ve beraberliğe katkı sağlayan mübarek müesseselerdir. " dedi.

Hayırsever iş insanı Elvan Turan: “Allah bize bu camiyi bitirmeyi nasip etsin”

Projenin yapımını üstlenen Elvan Turan yaptığı konuşmada "Bu projeyi 1 sene önce dernek yönetimimiz ve Belediye Başkanımız, aile dostumuz Şahin Yılancı ile beraber hazırladık. Kendisini buradan rahmetle anıyorum. Bu güzel ilçemize en iyileri yakışır diye düşünüyoruz. Allah bizlere camimizi bitirmeyi ve ibadete açmayı nasip etsin." dedi.

Temel atma töreninde duygu dolu bir konuşma yapan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek: "Şahin Yılancı'nın da bu projede emeği var" dedi.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek yaptığı konuşmasında, "Rabbim birlerini bin etsin. Turan ailesine şükranlarımı sunuyorum. Elvan Turan ağabeyimiz bizlerle ilçemize bir camii ya da çeşme yaptırmak istediğini söylüyordu. Geçen ay mahşeri bir kalabalıkla ebetiyete irtihal ettirdiğimiz Şahin Yılancı'yı geçtiğimiz yıl tam bu aylarda makamında ziyaret etmiştik. Bizlere söyledi ki "Ya hastanemizin yakınlarına bir cami yaptırma isteğimiz var. Bir hayırsever bulabilir miyiz?" dedi. Ben de Elvan ağabeyime dönerek, "Şahin Başkanımız, seni tarif ediyor" dedim. O da sağolsun; her zaman olduğu gibi 'Siz ne diyorsanız o olsun, bir an önce başlayalım.' dedi. Nasip kısmet bugüne oldu. 1 yıl içerisinde açma gibi bir hedefimiz var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Topcan’ın duası eşliğinde butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

HüseyinHüseyin