ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 00:49
Advert

Sivas’ın çehresini aydınlatacak projede 2 etap kuraları çekildi

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:42
Sivas’ın çehresini aydınlatacak projede 2 etap kuraları çekildi

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı.
Sivas’ta mezbeleliğe dönüşen Eski Sanayi Bölgesi’ni Sivas’a değer katan yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürmek amacıyla Sivas Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışması hummalı bir şekilde devam ediyor.
Projede Atatürk Caddesi’ne bakan ilk etabın yapımında son aşamaya gelinirken ikinci etaptaki konut altı ticaret alanları için hak sahiplerinin katılımıyla noter huzurunda kura çekimi düzenlendi.
“Dedikoduya, algıya, polemiğe girmedik”
Projede hassas bir süreç izlediklerini ifade eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Biz işe odaklandık. Biz eski sanayi sorununun çözümünde hem hak sahiplerinin hakkını hukukunu koruyarak hem şehrin hukukunu koruyarak ortak bir noktada nasıl buluşuruz düşüncesinde olduk. Dedikoduya hiçbir zaman cevap vermedik. Birçok haksız hitamla karşılaştık. Ön kısımda yapılan inşaatların durdurulması noktasında dava açtılar ama biz asla cevap vermedik. Dedikoduya, algıya, polemiğe girmedik. Tek bir odak noktamız vardı ekip olarak. O da bu işi çözmekti Çünkü söz vermiştik. Allah’a şükürler olsun sloganımıza uygun sözümüzde durduk ve Eski Sanayi sorununu çözdük. Biz Sivas Belediyesi olarak hem Eski Sanayi Bölgesini hem de Esentepe-Yunusemre Mahallelerindeki kentsel dönüşümü başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
“Yüzde 100 mutabakat”
Bilgin, Eski Sanayi sorununun uzun yıllar şehrin gündemini meşgul ettiğini hatırlatarak “Çeyrek asırlık bir sorunu artık Sivas’ın gündeminden çıkardık. Hak sahiplerinin yüzde 100 mutabakatı ile birlikte o bölgeye değer katacak kentsel dönüşümü yapmak bizim için önemli. Ben bu noktada sizlere teşekkür ediyorum. Şehrin uzun yıllar kangren haline gelmiş bir sorununu çözmek adına tüm algı operasyonuna rağmen, tüm yanlış bilgilendirmelere rağmen, olayı farklı boyutlara çekmelere rağmen, şehir menfaati ve kendi hakkınızı da koruyacak şekilde uzlaşı sağladığınız için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kuraya katılan bölgedeki hak sahipleri ise; “Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e teşekkür ederiz. Şehrin büyük sorunu olan Eski Sanayi bölgesini çözüme kavuşturdu. Biz hak sahipleri olarak emekleri için şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştular.

HüseyinHüseyin