ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:49
Advert

Sosyal medyada şehit askerler üzerinden dezenformasyon!

Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit olurken, 7 askerimiz ise yaralandı. Türkiye'nin yüreğine ateş düşerken, sosyal medya hesapları üzerinden bazı kişilerin provokatif paylaşımlar yapmaya başladığı tespit edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "şehit askerlerin isimleri" iddiasıyla yapılan paylaşımların doğru olmadığını açıkladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2024 00:45
Sosyal medyada şehit askerler üzerinden dezenformasyon!

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugün sosyal medyada dolaşan "Şehit olan askerlerimizin isimleri" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ve isimlerin Ağustos 2023'te şehit olan askerlere ait olduğu belirtildi.

Açıklamada, bot hesaplar kullanılarak birçok sosyal medya hesabından şehit olan askerlerin isimleriyle ilgili yoğun ve organize bir dezenformasyon faaliyetinin tespit edildiği ifade edildi.

"Şehit olan askerlerimizin isimleri" iddiasıyla yapılan paylaşımlardaki isimlerin bugün değil, Ağustos 2023'te şehit olan askerlerin isimleri olduğu vurgulandı. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi ve asılsız bilgilerin terör örgütlerinin manipülasyonlarını yaymamak adına paylaşılmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Bu nedenle, resmi kaynaklardan alınan doğruluk payı yüksek bilgilerin dışındaki paylaşımlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir."

AdminAdmin