ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:24
Advert

Tarihi bina Giresun’a kazandırılıyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla birlikte Kale Mahallesi’nde yer alan mülkiyeti Belediye’ye ait tarihi bina restore ediliyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-08-2023 13:46   Güncelleme : 17-08-2023 13:49
Tarihi bina Giresun’a kazandırılıyor

Restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi bina, eski ihtişamına kavuşacak ve modern bir işlev kazanacak. İki katlı binanın üst katı, en kıymetlilerimiz olan çocuklarımız için çeşitli sanat ve teknoloji atölyelerinin yer alacağı Bilgi Evi olarak tasarlanırken alt katı ise kütüphane ve kültür evi olarak hayat bulacak.

Tarihi dokusu korunarak yenileme çalışmalarına devam edilen binanın kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

 

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU; “TARİHİMİZİ KORUYOR, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE DEĞER KAZANDIRIYORUZ”

Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmanın önemine değinen Başkan Aytekin Şenlikoğlu, geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurmayı amaçladıklarını belirterek Giresun’un zenginliklerini geleceğe taşıdıklarını ifade etti.

Başkan Şenlikoğlu, “Aksu, Kumyalı ve Çıtlakkale Bilgi Evlerimizden sonra yeni Bilgi Evlerimiz için çalışmalarımıza başlamıştık. Bunun da meyvesini yavaş yavaş topluyoruz. Bu bina şehrimiz için tarihi bir anlam taşıyor. Bizler de bu tarihi dokuyu koruyarak çocuklarımıza yeni bir Bilgi Evi ve gençlerimize bir kütüphane kazandırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin