ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:44
Advert

Tersun Dağı Tünel Projesi Onaylandı: Şiranlılar sevinçli

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde düzenlenen sempozyumda, bölgenin kalkınması için hayati önem taşıyan Tersun Dağı Tünel Projesinin onaylandığı duyuruldu. Şiran Dernekler Federasyonu Başkanı Serkan Kaya, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-01-2024 11:18   Güncelleme : 24-01-2024 18:43
Tersun Dağı Tünel Projesi Onaylandı: Şiranlılar sevinçli

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce 2000 Rakımlı Tersun Dağı geçidine 4,5 kilometre uzunluğunda olması öngörülen tünel projesi Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandı.

Şiran, Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar’ın Trabzon’a ulaşımında büyük kolaylık sağlayacak, Tesun dağı tüneli için onay çıkması bölgede sevinçle karşılandı.

Kelkit Vadisi Platformunu Kuran ve bu platformun sözcülüğünü üstlenen Şiran Dernekleri Federasyonu Başkanı Serkan Kaya, ilk projesi Tersun Dağı Tünel Projesinin onaylandığının müjdesini verdi.

Serkan Kaya konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; “İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı sunumunda Gümüşhane-Şiran arasında yer alan ve bölge halkının rüyası olan Tersun Dağına yapılacak olan tünelin planının tamamlandığı müjdesini veren Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Sümer Sucu, 4,5 kilometre uzunluğun öngörülen tünelin projesinin geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandığını hatırlattı.

İç Anadolu ve Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan en kısa uluslararası yol güzergâhında bulunan bölgemizin kalkınması adına büyük önem arz eden Tersun Tüneli projesinin onaylanması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Gümüşhane’miz, Şiran’ımız ve Kelkit-Harşit Vadisi için büyük önem arz eden Tersun Tüneli projesinin onaylanmasına katkı sağlayan Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, kamuoyu yapan Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, bölge insanlarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Bu projenin ihale edilip inşa edilme sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Haber: Yavuz Kayacık

HüseyinHüseyin