ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:18
Advert

TİRDEF Tirebolu’ya önemli hizmetler yapmaya devam ediyor

Tirebolu’nun en üst STK kuruluşu olan TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) Tirebolu’ya önemli hizmetler sunmaya devam ediyor.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 04-12-2023 18:34   Güncelleme : 04-12-2023 18:38
TİRDEF Tirebolu’ya önemli hizmetler yapmaya devam ediyor

Tirebolu’nun en üst STK kuruluşu olan TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) Tirebolu’ya önemli hizmetler sunmaya devam ediyor.

Gerçekleştirdiği projeyle, Haymana’da Milli Mücadele kahramanı, tarihi şahsiyet Yarbay Hüseyin Avni Alpaslan’ın mezar yerini tespit ederek buraya adına uygun anıt ve şehitlik yaptırmak için harekete geçti.

Haymana’da “Giresunlu Hüseyin Avni Alpaslan Kültür evi” yapılması ile ilgili çalışmalar başlatılarak, Haymana Belediyesinden arsa tahsisi alındı. Bu arsaya Kültür evi yapılması için Ankara TİRDEF’e gerekli izinler verilmiştir. Kültür evinin yapım projeleri hazırlanmış, inşaat ruhsatı alımı için hazırlıklar başlatıldı.

Kültür evinin arsa zemin etütlerinin yapılması, mimari, statik ve inşaat projelerinin çizilmesi işini TİRDEF Yönetim Kurulu finanse etmiş, elektrik ve mekanik projelerinin çizim işini de Tirebolu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına başkan Cemile Dede üstlenmiştir.

Haymana Belediyesinden inşaat ruhsatı alındığında TİRDEF Kültür evinin temelini en kısa zamanda atarak inşaat çalışmaları başlatılacak.

Konuyla ilgili olarak TİRDEF Eski Başkanı Çınar Çetinkaya “Tirebolulu milli değerimiz Hüseyin Avni Alpaslan’ı hak ettiği konuma getirmek için emekleri geçen başta TİRDEF olmak üzere tüm kurum ve kişilere teşekkür ederiz.

Yine gecen hafta tarihi Tirebolu Lisesi binasının cephe ve bahçe aydınlatmalarının yapılmasını finanse ederek lisemizin gururla aydınlanmasına vesile olan TİRDEF Yönetimini ve yapılmasında emekleri olan Sedat Akyıldız, Osman Altay, Emin Uğur başta olmak üzere diğer tüm arkadaşları kutlarız” dedi.

HüseyinHüseyin