ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:07
Advert

Türkiye’de ilk defa bir ilçe derneği Fuar organizasyonu gerçekleştirdi

Şebinkarahisar’ın İstanbul'daki önemli sivil toplum kuruluşlarından Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği ŞEBİNSİAD EXPO 2024 fuarıyla Türkiye’de bir ilk gerçekleşti.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-03-2024 21:28   Güncelleme : 02-03-2024 22:15
Türkiye’de ilk defa bir ilçe derneği Fuar organizasyonu gerçekleştirdi

Şebinkarahisar’ın İstanbul'daki önemli sivil toplum kuruluşlarından Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin organize ettiği ŞEBİNSİAD EXPO 2024 fuarıyla Türkiye’de bir ilk gerçekleşti.

Şebinkarahisarlı Sanayici ve işadamlarının katılımıyla, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği ŞEBİNSİAD’ın Tekstil Kentte düzenlediği ŞEBİNSİAD EXPO 2024 Fuar organizasyonu açılış töreniyle başladı.

ŞEBİNSİAD EXPO 2024 Fuarının açılış törenine Açılışa, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, 22. 23. ve 24. dönem Milletvekili Ünal Kacır, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, ŞEBİNSİAD Başkanı Müjdat Karayılan, MHP Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Uğur Eraslan, MHP İlçe Başkanı Murat Bölük, İYİ Parti Şebinkarahisar Belediye Başkan Adayı Osman Çalışkan, DOKA Genel sekreteri Kemal Akpınar, DOKA Giresun yatırım sorumlusu Murat Aladağ, Sanayi ve Teknoloji Giresun il müdürü Savaş Öksüz, İTO Meclis üyesi Hüseyin Akarçeşme, Tirebolu Federasyonu (TİRDEF) Başkanı Necdet Demirel, ŞEBDER Başkanı Belkıs Kutlu, GİHSAD Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Destek,Harşit Federasyonu Başkanı Temel Bilecen, İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Hasan Satıcı, Ankara Şebinkarahisar vakfı başkanı Zafer Gürçay, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Ekrem Çiftçi, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ve davetliler katıldı.

Türkiye’de ilk defa bir ilçe derneği EXPO Fuarı düzenledi

Fuarın resmi açılış töreninde konuşma yapan ŞEBİNSİAD Başkanı Müjdat Karayılan, ilk defa bir ilçenin İşadamları Derneği'nin EXPO Fuarı düzenlediğini belirtti.

Bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini ifade eden Karayılan, "ŞEBİNSİAD'ın düzenlemiş olduğu bu fuar çok önemli bir organizasyon. Bu fuar Şebinkarahisar'ın kalkınması için önemli bir katkı sağlayacaktır. Şuan beş milyarlık bir bütçeyi burada görebiliyoruz. Esas gücümüz bu değil. Amacımız, bu Fuarın genişleyerek Giresun’un tüm ilçeleriyle birlikte güç birliği yaparak bölgesel kalkınmayı başarıp yeni ufuklara yelken açmaktır. Bu organizasyonumuzu Giresun’a mal etmek istiyoruz. İlkini düzenlediğimiz Fuar organizasyonumuzun hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmasında, "Giresun'un 5. Organize Sanayi Bölgesi, Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Mehmet Fatih Kacır'ın desteği ile Şebinkarahisar'a yapılacak Bu bizim için büyük bir mutluluk. Sadece Bakanımız değil, bizim de öncülük etmemiz lazımdı. Biz de ŞEBİNSİAD olarak elimizi taşın altına koyduk, hatta vücudumuzu koyduk. Buradan, her daim yanımızda olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fatih Kacır beyefendiye bölgemize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından davetliler Fuar alanında bulunan stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldılar.

HüseyinHüseyin