ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 18:06
Advert

Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağında Çalışmalar Sürüyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yerel seçimler öncesi vaat ettiği mega projeler devam ediyor.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 14-01-2023 22:07
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağında Çalışmalar Sürüyor

Yapım çalışmaları tamamlanan projeler hizmete açılıp vatandaşların kullanımına sunulurken, bir yandan devam eden, diğer yandan da hazırlık aşamasında olan projeler hem şehrin çehresini değiştiriyor, hem de büyük heyecan uyandırıyor.

Bu kapsamda, yapımına 2021 Aralık ayında başlanan Türkiye’nin en büyük Balıkçı Barınağı ve Su Ürünleri Merkezi Projesi planlanan şekilde ilerliyor.

Uzuncakum mevkiine projelendirilen devasa yatırımın inşasında dolgu çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.

Yüklenici firma tarafından sürdürülen yapım çalışmalarında şu an fiziki olarak yüzde 28 seviyelerine ulaşılırken, proje tamamlanarak hizmete girdiğinde hem şehrimiz hem de bölgemiz büyük ekonomik kazançlar sağlayacak olup, Giresun bölgenin balık merkezi haline gelecek.

85 bin metrekare alan üzerine inşa edilen projede, 935 metre büyük mendirek, 260 metre uzunluğunda tali mendirek, 768 metre rıhtım uzunluğu ve 360 metre çekek yeri bulunuyor. Ayrıca proje içerisinde 500 bin adet kasalık soğuk hava deposu da yer alacak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, söz verdikleri projelerin tamamını hayata geçireceklerini belirterek: “Balıkçı Barınağı ve Su Ürünleri Merkezi Projemiz de bunlardan bir tanesi. Şu anda sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Projemiz 2025 yılında tamamlanacak. Bu eseri Giresun’umuza kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin