ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 04:40
Advert

Uluslararası piyasalar

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri talepteki azalmayla Temmuz'da 2021'den beri en düşük seviyeye geriledi ve aylık bazda %9,6 düşüş yaşadı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 10:40
Uluslararası piyasalar

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri talepteki azalmayla Temmuz'da 2021'den beri en düşük seviyeye geriledi ve aylık bazda %9,6 düşüş yaşadı. ABD'de sanayi üretimi verisi ise motorlu araç üretiminde yaşanan toparlanmayla 3 ayda ilk kez yükselerek Temmuz'da aylık %0,6 arttı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonun düşürülmesine yönelik kapsamlı sağlık, iklim ve vergi düzenlemelerini içeren yasayı dün imzaladı. Biden, yasanın ABD tarihinin en önemli yasalarından biri olduğunu söyleyerek "Bu yasa, iklim konusunda şimdiye kadar atılmış en büyük adım." değerlendirmesinde bulundu. Bugüne baktığımızda, FED’in temmuz ayındaki politika toplantısının tutanaklarını yayımlaması bekleniyor. Tutanakları, Fed'in bir sonraki hamlesine ilişkin sinyaller için yakından takip edilecek.

 

ABD hisse senedi piyasaları, ekonomik görünüme ve enflasyona ilişkin olumsuz beklentilere karşın Walmart ve Home Depot’nun açıkladığı güçlü satış gelirleri ile salı gününü sınırlı hareketlerle ve karışık bir seyirle tamamladı. S&P 500 %0,19 yükselirken, Nasdaq endeksi özellikle teknoloji hisselerine gelen satış baskısı nedeniyle günü %0,23 kayıpla tamamladı. Bugün ABD vadelilerindeki yatay görünümün devam ettiği belirtilebilir. Asya piyasalarında ise vadeli piyasalarda alıcılı bir görünüm hâkim.

 

Euro Bölgesi’nde, resesyon riskleri güçlenmeye devam ederken, Almanya'nın doğal gaz tedariki problemine bir de kuraklığın nehirlerdeki su seviyelerini düşürmesi eklendi. Bölgede devam eden olumsuzluklar Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele alanını daraltırken, bankanın bir sonraki toplantıda 50 baz puan faiz artıracağına yönelik beklentilerin azalması dikkat çekiyor. Bugün, Euro Bölgesi GSYİH verisini birincil veri olarak takip edilecek.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin