ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 15:36
Advert

Uzmanından uyarı, Erken teşhis edilmezse, ölümle sonuçlanabilir

Nefroloji Uzmanı Doktor Meryem Timuçin, kronik böbrek hastalığının erken fark edilip tedavi edilmediği zaman ağır böbrek yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 09-03-2022 13:00
Uzmanından uyarı, Erken teşhis edilmezse, ölümle sonuçlanabilir
İLGİLİ HABERLER Giresun ve ilçelerinde 2 bin 500 doz TURKOVAC aşısı uygulandı Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin kanser tedavi üssü olma yolunda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sivas Numune Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Meryem Timuçin, 10 Mart Dünya Böbrek günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kronik böbrek hastalığının son yıllarda ciddi bir artış gösterdiğini vurgulayan Uzm. Dr. Meryem Timuçin, “Kronik böbrek hastalığı son yıllarda tüm dünyada adeta bir salgın şeklinde artış göstererek ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bu hastalığın önemine dikkat çekmek için her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü 'Dünya Böbrek Günü' olarak kutlanmaktadır. Kronik böbrek hastalığı dünya çapında önemli bir halk sağlığı sorunudur, erken fark edilip tedavi edilmediği zaman ağır böbrek yetmezliği ve ölüm ile sonuçlanabilir. Dünya genelinde kronik böbrek hastalığının görülme oranı yüzde 10 - 12 civarındadır” dedi.

 

 

 

 

Bu hastalıkları taşıyorsanız dikkat

Uzm. Dr. Timuçin, kronik böbrek hastalığının nedenlerini sıralayarak, “Kronik böbrek hastalığının en sık görülen nedenleri şeker hastalığı, yüksek tansiyon, nefritler, kistik böbrek hastalıkları ve üroloji (idrar yollarında taş veya tıkanıklık) problemlerdir. Kontrolsüz şeker hastalığı, kontrolsüz hipertansiyon, kalp hastalığı, şişmanlık, ileri yaş, ailede böbrek hastalığı öyküsü, sigara ve sık ağrı kesici ilaç kullanımı kişiyi böbrek hastalığı açısında yüksek riskli hale getirmektedir. Kronik böbrek hastalığı genellikle belirti vermeden sinsi bir şekilde son dönem böbrek yetmezliğine yani diyaliz aşamasına ilerlemektedir. Bu nedenle riskli kişiler başta olmak üzere herkesin düzenli olarak sağlık taramasında geçmesi, basit kan ve idrar testi ile böbrek fonksiyonları kontrol ettirmesi gerekmektedir. Erken teşhis ve tedavi edilemeyen kronik böbrek hastalığı son dönem böbrek yetmezliğine ilerlemekte, bu aşamada diyaliz ve böbrek nakli tedavileri gündeme gelmektedir” dedi.

 

 

 

Böbrekleri susuz bırakmayın

Dr. Timuçin, Böbrek sağlığını korumak için tavsiyeler vererek, “Böbrek sağlığı açısından böbrekleri susuz bırakmamak ve yeterli su alımına özen göstermek, tuzdan olabildiğince uzak durmak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve ideal vücut ağırlığımızı korumak, sigaradan ve alkol tüketiminden kaçınmak gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Hüseyin Şenel Odacı

ETİKETLER: Böbrek Nefroloji Numune Hastahane Kronik Dünya ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Kadın girişimci köyünde atölye kurdu, organik ürünlerini Türkiye ve dünyanın her yerine ulaştırıyor

Şebinkarahisar’a Yapılacak Spor tesisleri ve Gençlik Merkezi Görüşmeleri yapıldı

Tarım ülkesi Türkiye'de un, yağ, şeker olmaması normal mi? Çözüm ne?

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneğinden Başkan Şenlikoğlu'na ziyaret

Şebinkarahisar Belediye Başkanından Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Şebinkarahisarlı Gençler Valide Sultan Gemisinde Düzenlenen Boğaz Turunda Buluştu

Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı

Çamoluk’ta Korkulan Oldu, Geçici Yapılan Menfez Sular Altında Kaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alucralı Muhtarları Misafir Etti

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Başkan Yılancı’yı Şebinkarahisar’da bekleyen sürpriz

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Giresunlular Fenerbahçe maçına hazır

Başkan Adayı Ömer Kılıç, Şebinkarahisarlı İş İnsanlarıyla Buluştu

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Şebinkarahisar’da Şampiyonluk Kutlaması İçin Hazırlıklara Başlandı Giresun Valiliği, Giresun’da bulunan marketlerde gözetim ve takip başlattı Uzmanından uyarı, Erken teşhis edilmezse, ölümle sonuçlanabilir Giresunspor 3’te 3 peşinde Kadın girişimci köyünde atölye kurdu, organik ürünlerini Türkiye ve dünyanın her yerine ulaştırıyor DSİ Trabzon 22. Bölge Müdürü Alucra ve Çamoluk'ta İncelemelerde Bulundu Tarım ülkesi Türkiye'de un, yağ, şeker olmaması normal mi? Çözüm ne? Şebinkarahisar’a Yapılacak Spor tesisleri ve Gençlik Merkezi Görüşmeleri yapıldı Dünya Kadınlar Günü Giresun’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı Giresun Turizm ve Tanıtma Derneğinden Başkan Şenlikoğlu'na ziyaret get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220309132521/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin