ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 09:07
Advert

Vali Giresun Adasında İncelemelerde Bulundu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası’nı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2023 18:08   Güncelleme : 27-10-2023 18:12
Vali Giresun Adasında İncelemelerde Bulundu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası’nı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Doğu Karadeniz bölgesinin yaşanabilen tek adası olma özelliğine sahip, eşsiz bitki örtüsüyle efsanelere konu olmuş önemli bir kültür varlığı olan Giresun Adası’nda incelemelerde bulunan Vali Serdengeçti’ye, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

Aktarılan bilgilerde; ilk olarak 2009 yılında yüzey araştırması yapıldığı ardından arkeolojik kazılara başlandığı ve birçok eserin gün yüzüne çıkarıldığı belirtildi. Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç tarafından adanın mitolojik tarihi ve günümüz tarihi hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

 

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından adayla ilgili bir proje hazırlandığı ve bu proje kapsamında yürüyüş yolları, banklar, çevre düzenlemesi gibi işlerin planlandığı ve adanın turizme daha fazla kazandırılacağı bilgisi de verildi.

 

Vali Serdengeçti, inceleme sonrası “Karadeniz'in yaşanabilir tek adası... Birçok mistik hikâyeye konu olan; bizans mezarları, tarihi surları, manastır harabesi ve şapel gibi kadim kalıntılarıyla turistlerin ziyaretçi akınına uğradığı ve müteaddit kuş türüne de yaşam alanı sağlayan Giresun Adamızda incelemelerde bulunduk, mevcut projeler hakkında bilgiler aldık.” ifadelerini kullandı.

 

İncelemeler sırasında; İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç ve diğer yetkililer hazır bulundu.

HüseyinHüseyin