ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:21
Advert

Vali Ünlü, TÜBİTAK Projelerinde Giresun’u temsil eden Öğrenci ve Öğretmenlere ödüllerini verdi

Giresun Valisi Enver Ünlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Proje Yarışmalarında Giresun’u başarıyla temsil eden ve dereceye giren idareci, öğretmen ve öğrencilere ödüllerini düzenlenen bir törenle verdi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 16-06-2023 20:47   Güncelleme : 16-06-2023 20:50
Vali Ünlü, TÜBİTAK Projelerinde Giresun’u temsil eden Öğrenci ve Öğretmenlere ödüllerini verdi

Giresun Valisi Enver Ünlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Proje Yarışmalarında Giresun’u başarıyla temsil eden ve dereceye giren idareci, öğretmen ve öğrencilere ödüllerini düzenlenen bir törenle verdi.

 

Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; Vali Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, il protokolü, okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

 

Her yıl lise ve ortaokul öğrencilerini; temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda okullarımız ilimizi başarıyla temsil etti.

 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Ünlü, yarışmalara katılarak projelerin hayata geçirilmesinde desteği, emeği ve katkısı olan idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

 

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün konuşmaların ardından toplam 7 idareci ve 17 öğretmene belgelerinin, 36 öğrenciye de hediyelerinin takdimi ile devam eden ödül töreni, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

 

Bu yıl 54’üncüsü gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na ilimizden toplam 223 başvuru yapılarak 30 tanesi Samsun Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Bölgede 2 birincilik, 4’er ikincilik ve üçüncülük elde edildi. Türkiye Finalleri’nde ise 1 üçüncülük kazanıldı.

 

Yine bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ilimizden toplam 92 başvuru yapılarak 14 tanesi Samsun Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Bölgede 3 birincilik, 1’er ikincilik ve üçüncülük elde edildi. Türkiye Finalleri’nde ise 2 teşvik ödülü kazanıldı.

 

Ödül töreninde ayrıca öğretmenlerin yazma becerilerini geliştirmek amacıyla Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Benim Hikayem” adlı kısa öykü yarışmasında dereceye giren öğretmenlere de ödülleri takdim edildi.

 

Vali Ünlü, ödül töreni sonrası yapmış olduğu ‘Türkiye Yüzyılı Teknoloji Yüzyılı’ başlıklı paylaşımlarında “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Projeleri Ödül Töreni'nde başarılı öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldik.

 

Milli Teknoloji Hamlesi’nin ışığında; bilginin, bilimin, teknolojinin ve Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiği bu dönemde daha büyük atılımlara sevgili gençlerimizle ulaşacağız!

 

Büyük hedeflere ulaşmak istiyorsak rakiplerimizden daha hızlı koşmak zorundayız.

 

Disiplinlerarası çalışmak,

Küresel risklere karşı çözüm üretmek,

Yarınları yenilikçi fikirlerle inşa etmek;

Gençlerimiz için artık çok kolay!

 

Beşerî zenginliğin kaynağı olan eğitim, nitelikli nesiller yetiştirerek kalkınmanın anahtarı işlevini görmektedir.

 

Bu noktada müreffeh bir toplum için en çok emek sarf eden ve öğrenme yolculuğunda evlatlarımıza rehberlik eden yol göstericilerimize, kıymetli öğretmenlerimize müteşekkiriz.

 

Milli teknolojinin genç neferleriyle gurur duyduk!” sözlerine yer verdi.

HüseyinHüseyin