ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 08:10
Advert

Vali Ünlü'den Ara Güler Müzesi Müjdesi

Giresun Valisi Enver Ünlü Şebinkarahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni projelerin açılışlarına katıldı. Ünlü, açılış programında yaptığı konuşmada Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Fatih Kacır'ın Ara Güler müzesi ile ilgili girişimleri olduğunu belirterek Ara Güler fotoğraflarının restore edilen tarihi Taşhanlar Çarşısı’nda sergileneceğinin müjdesini verdi.

HABER
Giriş Tarihi : 06-06-2021 17:38
Vali Ünlü'den Ara Güler Müzesi Müjdesi
" Haberin Videosu : Giresun Valisi Enver Ünlü; Ara Güler Müzesi Taşhanlar’a Açılıyor

Giresun Valisi Enver Ünlü Şebinkarahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadınlar Dokuyor, Kültür Evi ve Şebinkarahiasar Belediyespor Store açılışlarına katıldı. Ünlü, açılış programında yaptığı konuşmada Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Fatih Kacır'ın Ara Güler müzesi ile ilgili girişimleri olduğunu belirterek Ara Güler fotoğraflarının restore edilen tarihi Taşhanlar Çarşısı’nda sergileneceğinin müjdesini verdi.

 

Ara Güler Kimdir?

Ara Güler, 1928'de İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Mıgırdiç Ara Derderyan adı ile, Ermeni bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. İsmini “yakışıklı Ara” olarak bilinen Ararat Kralı Ara Geghetsik’ten, göbek adınıysa dedesi Mıgırdiç'ten alır. 1935 soyadı kanununun ardından babası Dacat bey Güler soyadını almış ve Mıgırdıç Ara Derderyan, Mıgırdıç Ara Güler olmuştur. Annesinin adı Verjin olan Güler'in eczacı olan babası Dacat Güler, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinin Yaycı köyünden altı yaşındayken öğrenim görmek için İstanbul'a gönderildi. Çocukken sinemadan çok etkilenen Ara Güler'e babası lise döneminde 35 mm'lik bir film makinesi ve bir fotoğraf makinesi alarak Yeni İstanbul gazetesinde foto muhabiri olmasını teşvik etti. 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu.

Haberin Galerisi : Giresun Valisi Enver Ünlü; Ara Güler Müzesi Taşhanlar’a Açılıyor
AdminAdmin