ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:07
Advert

Yaban Keçisi Avı Yasaklandı

16 Haziran’da Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlan ihale ilanı ile Şebinkarahisar Üç Köprü ve Alucra Devlet Avlağında 2’şer adet Yaban Keçisinin avlanması için açık ihale usulü ile ihale açılmış, Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisarlılar ise tepki göstermişti.

HABER
Giriş Tarihi : 15-09-2021 15:30
Yaban Keçisi Avı Yasaklandı
"

CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş "Fırat’ın kenarındaki koyunun hakkı diye nutuk atıp Alucra’nın kenarında av ihalesi yapanlara duyurulur ki yaban hayvanları da, doğa da sahipsiz değildir.Haziran ayında Alucra’da yapılan yaban keçisi avlama ihalesinin iptali için Alucra İlçe Başkanımız Osman Seferoğlu, Disiplin Kurulu üyemiz ve Şebinkarahisar delegemiz Av. Bülent Aydın ve İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu adına dava açmıştık. Biz de Merkez İlçe olarak sürece hukuki ve siyasi destek vermiştik. Dava Ordu 1. İdare Mahkemesince kabul edilerek ihalenin iptaline karar verildi” dedi.

 

DAVAYI KAZANMANIN KEYFİNİ PAYLAŞIYORUM

İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu “Şebinkarahisar ve Alucra'da ihalesi yapılıp avlanılmak istenen yaban keçilerinin de yaşam hakkının olduğu inancı ile ihalenin iptali istemi ile açtığımız davayı kazanmanın keyfini paylaşıyorum. Doğada her canlının yaşam hakkına saygı duymak lazım" dedi.

AdminAdmin