ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 20:03
Advert

Yaz aylarında tüketilebilecek sağlıklı dondurulmuş gıdalar

Sıcak havalar nedeniyle ağır ve rahatsız edebilecek yiyeceklerden uzak durulurken, daha çok sağlıklı ve serinletici özelliği olan besinler tercih ediliyor.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 16-06-2023 19:12   Güncelleme : 16-06-2023 19:14
Yaz aylarında tüketilebilecek sağlıklı dondurulmuş gıdalar

Yılın en güzel zamanlarından biri olan yaz mevsimi, tatilin, sıcak ve güneşli günlerin de habercisi konumunda. Tatil günlerinin ağırlıklı olduğu bu mevsim boyunca birçok farklı rutin gibi beslenme alışkanlıkları da zaman zaman değişebiliyor. Sıcak havalar nedeniyle ağır ve rahatsız edebilecek yiyeceklerden uzak durulurken, daha çok sağlıklı ve serinletici özelliği olan besinler tercih ediliyor. Bu noktada da sağlıklı ve lezzetli dondurulmuş gıdalar öne çıkıyor. E. Özgörkey Group’un dondurulmuş gıda markası Feast, yaz aylarında tüketebileceğiniz hem lezzetli hem de besin değerleri yüksek olan dondurulmuş gıdaları sıraladı.

 

Ferahlatan meyveler

 

Dondurulmuş meyveler, yüksek sıcaklıklar nedeniyle serinlemek isteyenler için mükemmel bir seçim olarak öne çıkıyor. Dondurulmuş meyve çeşitleri, vitamin ve mineral bakımından zengin olup, sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği sunuyorlar. Özellikle dondurulmuş böğürtlen, çilek ve frambuaz gibi meyveler antioksidan özellikleri sebebiyle yaz aylarında ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Bu meyveleri aynı zamanda püre haline getirerek doğal ve sağlıklı bir dondurma alternatifi de oluşturabilirsiniz.

 

Besin değeri yüksek sebzeler

 

Dondurulmuş sebzeler besin değeri ve lezzet bakımından en az taze sebzeler kadar besleyici ve sağlıklıdır. Bu nedenle yaz aylarında dondurulmuş sebzeler, soğuk bir salata yapmak veya bir smoothie hazırlamak için ideal bir tercih olarak ön plana çıkıyor. Özellikle dondurulmuş fasulye, brokoli ve ıspanak gibi sebzeler tercih edilerek farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz.

 

İçinizi serinletecek dondurmalar

 

Ev yapımı dondurulmuş yoğurt veya dondurma hem lezzetli hem de sağlıklı bir yaz atıştırmalığıdır. Yüksek protein ve probiyotik bakımından zengin olan yoğurtlar dondurularak alternatif lezzetler oluşturulabiliyor. Dondurulmuş yoğurt veya dondurmayı daha da tatlandırmak için üzerine dondurulmuş meyveleri de ekleyebilir ya da dondurulmuş meyvenin kendisiyle direk sorbe elde edebilirsiniz.

 

Yazın vazgeçilmezi smoothieler

 

Smoothie karışımları, sağlıklı ve lezzetli bir içecek hazırlamanın harika bir yoludur. IQF teknolojisiyle dondurulan meyve ve sebzelerin vitamin ve mineral değerleri korunur. Bir blender yardımıyla dondurulmuş meyveleri, süt veya suyla birleştirerek sağlıklı ve ferahlatıcı bir smoothie yapabilirsiniz. Ayrıca chia tohumu gibi ek besinlerle smootielerinizi zenginleştirebilirsiniz.

 

Sağlıklı yemekler

 

Yaz aylarında sağlıklı sofraların yıldızı hızlı pişirilebilen ve besleyici değeri yüksek dondurulmuş sebzeler olacaktır. Ayıklanıp temizlenmiş ve doğranmış halde bulunan bu sebzeler lezzet bakımından zengin olmalarının yanı sıra oldukça pratiklerdir. Tahıllar ve protein içerikli ürünlerle birlikte tüketildiklerinde dengeli beslenmenize de yardımcı olurlar. İster bir öğle yemeği ister akşam yemeği için olsun, dondurulmuş sebzeleri her zaman güvenilir bir seçenek olarak tercih edebilirsiniz.

HüseyinHüseyin