ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 17:57
Advert

Zigana Kayak Tesislerine sezonun ilk karı yağdı, rezervasyonlar başladı

Kayak Merkezine kar yağdığı haberini alan Arap turistler rezervasyonlara başladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-11-2023 16:09   Güncelleme : 18-11-2023 16:11
Zigana Kayak Tesislerine sezonun ilk karı yağdı, rezervasyonlar başladı

Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli kayak merkezlerinden Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezine yılın ilk karı düştü. Tesise sezonun ilk karının yağdığını haber alan Arap turistler rezervasyon yaptırmaya başladı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında denizden 2 bin 100 metre rakımda yer alan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Tesislere mevsimin ilk karının yağdığını haber alan Arap turistler ise rezervasyon yaptırmaya başladı.

Kar yağışı ile birlikte tesiste kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye ulaşırken, ilk karın geçen yıllara göre erken düştüğünü söyleyen işletmeciler sezondan umutlu. Bu yıl Zigana'da kar sezonunun erken başladığını söyleyen Gümüşkayak Kayak Tesisi işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, yağışların devam etmesiyle birlikte kayak sezonunun da erken başlayabileceğini ifade etti.

 

“Arap turistler kar haberini alır almaz rezervasyon yaptırdı”

Mevsimin ilk karının erken yağdığını ve sezonun erken başladığını söyleyen Abdullah Eroğlu, “Meteorolojinin uyarıları tuttu, mevsimin ilk karı erken yağdı. Son yıllarda bildiğiniz gibi, kar eskisi gibi erkeden yağmıyor. Bu sene erken yağdı güzel yağdı. Sezondan umutluyuz, ilk kar güzel yağdı geçen yılki gibi olmadı. Devamı da gelirse kayak sezonumuzu en kısa sürede açmayı planlıyoruz. Biz normalde yıl boyu çalışıyoruz fakat Arap turistlerde kara karşı ayrı bir sempati var ve kar yağmasını bekliyorlardı. Dün akşam yağış başlayınca iletişim kurdular ve rezervasyonlar yaptık” dedi.

HüseyinHüseyin