ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 16:39
Advert

Zorlu Enerji, yenilikçi projelerini Young SDG Innovators'da paylaştı

Akıllı Hayat 2030 vizyonuyla hayata geçirdiği sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketi kapsamında, sürdürülebilirlik vizyonunu benimseyen kurumlar arasında yer alan Zorlu Enerji, üyesi olduğu dünyanın en büyük sürdürülebilirlik insiyatifi olan United Nations (UN) Global Compact’ın gerçekleştirdiği Young SDG Innovators Programına dahil oldu.

HABER
Giriş Tarihi : 25-09-2021 12:33
Zorlu Enerji, yenilikçi projelerini Young SDG Innovators'da paylaştı
"

Uslu Hayat 2030 vizyonuyla hayata geçirdiği sürdürülebilirlik odaklı metamorfoz ve mutasyon hareketi kapsamında, sürdürülebilirlik vizyonunu özümseyen müesseseler arasında yer alan Zorlu Enerji, azası olduğu dünyanın en büyük sürdürülebilirlik insiyatifi olan United Nations UN Evrensel Compact'ın hakikatleştirdiği Young SDG Innovators Programına dahil oldu.



UN Evrensel Compact'in 35 yaş altı, liderlik potansiyeli taşıyan genç becerileri, sürdürülebilirlik meselelerine radikal inovasyon bakış açısıyla çözüm üretmeleri için bir araya getirmek emeliyle planlayarak hayata geçirdiği programa, Zorlu Enerji'den Finansman Genel Müdür Dayanakçısı Erdinç Çetin, Ar-Ge Müdürü Ural Halaçoğlu, Tehlike Yönetimi Kıdemli Uzmanı Yansı Hilal Şener ve ZES Kıdemli Uzmanı Olcay Buhar Bekdikhan'dan oluşan takım katıldı. Genç mühendis ve finansçılardan oluşan takım, hazırladıkları etkileyici sunumla Uniting Business Live aktifliği kapsamında katıldıkları Young SDG Innovators Summit'te alkış topladı.



Verilen bilgiye göre, UN Evrensel Compact'in tüm dünyada eş zamanlı olarak yürüttüğü ve 16 ülkeden Evrensel Compact azası işletmelerde çalışan genç profesyonellerin Sürdürülebilir Kalkınma Emellerini SKA kullanarak, kendi iş kollarında yeni ürün ve hizmet geliştirmelerini sağlayan ‘Young SDG Innovators' programı çerçevesinde reelleştirilen özel seansta, Zorlu Enerji takımı süratle büyümekte olan elektrikli vasıta ekosisteminin en ehemmiyetli bileşenlerinden birisi olan pillerin yine kullanımı ve geri dönüştürülmesine müteveccih geliştirdiği projeyi sundu.



Şirket takımının Türkiye'de elektrikli vasıta devinimini süratlendirmeye liderlik etme vizyonu istikametinde geliştirdikleri proje kapsamında, elektrikli vasıtaların yoğunlaştığı ve elektrikli vasıta şarj istasyonlarının beceriksiz kaldığı vaziyetlerde yine kullanıma kazandırılan piller aracılığıyla elektrikli vasıta ekosistemine destek sağlanmasına kastediyor. Bununla beraber yine kullanıma uygun pillerin güneş enerjisi santralleriyle PV entegre edilerek fazla üretilen elektriğin depolanması ve güneşderi daha uzun vakit yararlanılması da emeller arasında yer alıyor.



UN Evrensel Compact'ın hakikatleştirdiği aktiflikler ve sunduğu kaynaklar, azalarının sürdürülebilirlik alanında gelişimini desteklerken hem mahallîde hem de küresel ölçekte iyi uygulamaların paylaşılması ve iş birliklerinin kurulması için de bir buluşma noktası işlevi görüyor.

AdminAdmin