ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:53
Advert

Alucra ilçesinde Doğalgaz altyapı çalışmaları başlatıldı

Alucra’da ilk etapta, Yunus Emre ve Mesudiye Mahallelerine 30 Eylül 2023 tarihine kadar doğalgaz verilerek ilk ateşin yakılması planlanıyor.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 12-07-2023 11:46   Güncelleme : 12-07-2023 12:03
Alucra ilçesinde Doğalgaz altyapı çalışmaları başlatıldı

Alucra’da ilk etapta, Yunus Emre ve Mesudiye Mahallelerine 30 Eylül 2023 tarihine kadar doğalgaz verilerek ilk ateşin yakılması planlanıyor.

Giresun'un Alucra ilçesinde doğalgaz altyapı çalışmaları için temel atma töreni düzenlendi. Alucra Kaymakamı Muhammet Cengiz, Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar, Alucra Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Türker, Belediye Meclis Üyeleri, Alucra İlçe Müftüsü Adem Akçelik, İlçe Jandarma Komutanı ve Alucra halkının katıldığı törenin ardından kazı çalışmalarına başlandı.

 

Tören sırasında konuşma yapan Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar, "4 yıldan beri Alucra'ya kazandırmaya çalıştığımız bu projeye başlamak bugüne nasip oldu. Bu projede emeği geçen başta Sayın Muhittin Gülal ve Sayın Hüseyin Karataş'a Alucra halkı adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yunus Emre ve Mesudiye Mahallelerine 30 Eylül 2023 tarihine kadar doğalgaz verilerek ilk ateşin yakılması planlanıyor. Doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte birçok avantaj da beraberinde gelecektir. Bunlardan ilki, evlerde ve işyerlerinde daha temiz ve ekonomik bir enerji kaynağına sahip olunmasıdır. Doğalgaz kullanımıyla birlikte kömür ve odun gibi diğer enerji kaynaklarının kullanımı azalacak ve çevre kirliliği önemli ölçüde azalacaktır. Ayrıca doğalgazın kesintisiz ve güvenli bir enerji kaynağı olması, Alucra halkının günlük yaşamını kolaylaştıracaktır.

 

Alucra ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlaması, bölgedeki ekonomik faaliyetleri de canlandıracaktır. İşyerlerinde doğalgaz kullanımı artacak ve işletmelerin enerji maliyetleri düşecektir. Bu da işletmelerin rekabet gücünü artırarak bölgeye yeni yatırımların gelmesine olanak sağlayacaktır.

 

 

 

 

HüseyinHüseyin