ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:55
Advert

Alucra Vakfı Başkanı Süleyman Baba’dan Sert Açıklamalar

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının öncülüğünde Alucra’da düzenlenen Sılayı Rahim Programına katılan Vakıf Başkanı Süleyman Baba, programın son gününde yaptığı konuşmasında sert açıklamalar yaptı.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 30-01-2023 20:29   Güncelleme : 30-01-2023 21:07
Alucra Vakfı Başkanı Süleyman Baba’dan Sert Açıklamalar

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının öncülüğünde Alucra’da düzenlenen Sılayı Rahim Programına katılan Vakıf Başkanı Süleyman Baba gezi programının son gününde yaptığı konuşmasında sert açıklamalar yaparak “Bu karda kışta İstanbul’dan 25 otobüsle beraber memleket sevdası için oradan buraya çıkıp gelmek herkesin harcı değil. Bu sevda klavye delikanlılarının sağda solda yazmalarıyla olmuyor.” Dedi.

Vakıf Başkanı Süleyman Baba yaptığı konuşmasında şöyle dedi.

“Bu sevda klavye delikanlılarının sağda solda yazmalarıyla olmuyor.”

"Bu karda kışta İstanbul’dan 25 otobüsle beraber memleket sevdası için oradan buraya çıkıp gelmek herkesin harcı değil. Bu sevda klavye delikanlılarının sağda solda yazmalarıyla olmuyor. Toplumumuzda karşılığı olmayan sadece yazarak çizerek Alucra’yı bölmek için, yaralamak için, Alucra’nın bölünmesinden parçalanmasından medet umanların bizim toplumumuzda yeri yok. Öncelikle bunun bilinmesini istiyorum.

“Bizler otobüslere binip buralara gelip davul zurnayla oynayıp gitmiyoruz.”

Bizim tek derdimiz Alucra’nın birliği ve beraberliğiyle Alucra’ya bir şeyler katmaktır. Bizler otobüslere binip buralara gelip davul zurnayla oynayıp gitmiyoruz. Alucralılar milliyetçi muhafazakar insanlardır. Memleketi için gözünü kırpmadan bu memleketin bir çakıl taşı için canını veren insanlar topluluğudur. Onun için kimse Alucralılar ile oyun oynamasın. Alucralıları bölmeye parçalamaya, kişisel hesapları için bizi bir birimize düşürmeye uğraşmasın. Biz bir birimize düşmeyiz. Öncelikle bunun bilinmesini isterim. Biz buraya sadece eğlenmeye gelmedik. Alucra kaymakamlığımız, Üniversitemiz ve Vakfımızla birlikte burada bir seminer düzenledik. Alucra’mızın dününü bugününü ve yarınını konuştuk. Bununla alakalı üniversitemiz ile birlikte bir bildiri yayınlayacağız. Alucra’da bundan sonra yapılması gerekenleri, Kaymakamlığımız, Üniversitemiz ve Vakfımızla birlikte neler yapılabileceğini bizden sonraki kardeşlerimize aktaracağız.

“Ben bütün hemşehrilerimizi Alucra’ya değer katmaya, bir şeyler yapmaya ve bizimle beraber olmaya davet ediyorum.”

Biraz önce burada halay çeken kardeşlerimize baktım hepsi 18- 25 yaş arasında, bizim bu birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece emin olun bize hiçbir şey olmaz. Ben bütün hemşehrilerimizi Alucra’ya değer katmaya, bir şeyler yapmaya ve bizimle beraber olmaya davet ediyorum.

“Bizimde bir görev süremiz var. Bu görev süremiz dolduğunda bizlerde gideceğiz.”

Hiç kimse bizim düşmanımız değil. Bütün Alucralılar bizim başımızın tacı. Alucra Vakfı Alucra’da kalmış son kale. Bu kaleyi de eleştirerek yıpranmasına müsaade etmeyin. Bizler gelip geçiciyiz. Kurumlar ise bakidir. Bizimde bir görev süremiz var. Bu görev süremiz dolduğunda bizlerde gideceğiz. Bizden sonra başka kardeşlerimiz bu göreve gelecekler. Burada önemli olan Alucra’mızın birlik ve beraberliğini sağlanması, Alucra’ya katma değer sağlanması. Alucra’ya yatırım gelmesidir. Biz buraya otobüslerle gelmeyi bildiğimiz gibi başka yerlere de gitmesini biliriz. Dolaysıyla, herkesi Alucra Vakfı çatısı altında birliğe ve beraberliğe davet ediyorum. Alucralı kardeşlerimi çok seviyorum hepinizi Allaha emanet ediyorum. Kaymakamımıza, Üniversite camiamıza, bu yolculukta bize kucak açan bütün Alucralı kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

HüseyinHüseyin