ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 16:20
Advert

Apple sonunda App Store dolandırıcılığını bildirmenize izin veriyor

Apple artık, "Sorun Bildir" düğmesinin yeni ve geliştirilmiş bir sürümüyle, dolandırıcı bir uygulamayı App Store'daki listesinden doğrudan bildirmenize izin verecek. Artık açılır menüde özel bir "Dolandırıcılık veya dolandırıcılık bildir" seçeneği içeriyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-10-2021 18:47
Apple sonunda App Store dolandırıcılığını bildirmenize izin veriyor
"

Bir ay önce, Apple'ın App Store kullanıcılarını kârın önüne koyduğunu kanıtlamak için yapabileceği bariz sekiz şeyden oluşan bir liste hazırladık. Bugün şirketin şu fikirlerden en az birine göre hareket ettiğini öğrendim: Apple, "Sorun Bildir" düğmesinin yeni ve geliştirilmiş bir sürümüyle artık dolandırıcı bir uygulamayı App Store'daki listesinden doğrudan bildirmenize izin verecek.

Richard Mazkewich ve dolandırıcılık avcısı Kosta Eleftheriou'nun Twitter'da belirttiği gibi, düğme yıllardır ilk kez bireysel uygulama listelerine geri dönmekle kalmadı, şimdi özel bir "Dolandırıcılık veya sahtekarlığı bildir" seçeneğini de içeriyor açılır menüde.

— Kosta Eleftheriou (@keleftheriou) 3 Ekim 2021

iOS 15'e kadar, bu düğmeyi bulmanın tek yolu en alta kadar kaydırmaktı App Store'daki Uygulamalar veya Oyunlar sekmesinden, yeniden oturum açmanız gereken bir web sitesine yönlendirilirsiniz. Ardından, "Şüpheli etkinliği bildir", "Kalite sorunu bildir", "Geri ödeme iste" arasından seçim yapabilirsiniz. ” veya “İçeriğimi bul.” Seçeneklerden hiçbiri bir dolandırıcılığı bildirmenin net bir yolunu sunmadı ve "Şüpheli etkinliği bildir" bunun yerine sizi Apple Destek'e yönlendirirdi.

Yaralanmalara hakaret eklemek için, Apple yalnızca zaten para ödediyseniz (ve dolayısıyla dolandırıcılığa düştüyseniz) "kalite sorununu" bildirmenize izin verir.

Ancak şimdi, uygulama içi satın alımları olan her ücretsiz uygulamanın “Sorun Bildir” seçeneğini sunduğu görülüyor. Hiç ödemediğim (ama sahip olabileceğim) birkaç uygulamayı kontrol ettim ve hepsi düğmeyi görüntüledi. Yine de, oturum açmanız gereken bir web sitesine atılacaksınız, ancak genel olarak bu, ileriye doğru bir adım gibi görünüyor.

Apple gerçekten dolandırıcılık müfettişleri mi işe alıyor?

Elbette asıl soru, Apple'ın bu raporlar üzerinde gerçekten harekete geçip geçmeyeceği. Geçen ay belirttiğimiz başka bir şey de, Apple'ın yalnızca 500 insan uygulama incelemecisine sahip olmasıydı - Facebook'ta 15.000, Google'da 20.000 ve evet, Twitter'da (dünyanın en değerli ve karlı şirketinden çok uzak bir şirket) 2200 içerik moderatörüne kıyasla .

İlginç bir şekilde, bu cephede de bir hareket olabilir: Eleftheriou, Apple'ın 8 Eylül'de bir “ASI Investigator” pozisyonu için işe almaya başladığına dikkat çekti. İş ilanının bir bölümünde "ASI Müfettişleri, dolandırıcılık uygulamaları ve eğilimleri ile ilgili geliştiricileri araştırmaktan sorumludur" dedi.

İş ilanının artık olmaması utanç verici; indirildi.

Belki de en azından Apple'ın otomatik sistemleri, bir dolandırıcılık uygulaması önceden tanımlanmış bir eşiği geçtiğinde alarm vermek için yeni verileri kullanabilir.

Apple, App Store'daki son öfke dalgasını kesinlikle dinliyor gibi görünüyor. Adli ve düzenleyici incelemenin ardından çeşitli küçük zorunlu tavizlere ek olarak, Apple, kullanıcıların şirketin her iPhone ile paketlediği kendi uygulamalarını incelemesine izin vermeye başladı. Apple Podcast'ler, Hava Durumu ve hatta yerleşik Hesap Makinesi uygulaması, 1 yıldızlı öfkeli incelemeler için adil bir oyundur. Kullanıcı incelemesinden bağışıklık, Apple'ın kendi App Store'da sahip olduğu en korkunç avantaj olmayabilir, ancak şirketin oyun alanını biraz da olsa dengelediğini görmek güzel.

İşte Apple'ın App Store'u için diğer önerilerimiz ve Apple'ın yıllar içinde yaptığı önemli politika değişikliklerinin kısa bir geçmişi. Evet, takip ediyoruz.

İlgili

App Store değiştirilemeyecek kadar büyük Tatlım teklifleri ve plastik bıçaklar: En iyi e-postalar Apple ve Epic denemesi
AdminAdmin