ŞEBİN GÜNDEM
HV
23 NİSAN Salı 22:48
Advert

Atatürk’ün Giresun’a gelişi ve 19 Eylül Gaziler günü Giresun’da kutlandı

Gönüllü Alayların şehri Giresun'a Atatürk'ün gelişinin 98. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 19-09-2022 14:48   Güncelleme : 19-09-2022 15:19
Atatürk’ün Giresun’a gelişi ve 19 Eylül Gaziler günü Giresun’da kutlandı

Giresun’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 98. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘‘Müşir ve Gazi’’ unvanı verilişinin 101. yılı ile 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı düzenlendi.

Kutlamalar, Atatürk Meydanı’nda (Atapark), Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Giresun Valisi Enver Ünlü ve Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam etti. Buradan Liman sahası tören alanına geçildi.

 

 

 

Liman sahasındaki yapılan törende, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun konuşmasından sonra, Atatürk'ü temsil eden Türk Bayrağı’nın Gazi tarafından rıhtıma getirilmesi, Gazi İbrahim Çolakoğlu tarafından Türk bayrağı Giresun Valisi Enver Ünlü ’ye teslim edildi. Folklor gösterileriyle devam Eden programın ardından Millet Bahçesi’ne hareket edildi

Millet Bahçesi’ndeki törene, Merhum Dr. Memduh Necdet Otaman'ın tarihi konuşma metni ile Ata'nın cevabi konuşma metninin okunması ile başladı. Giresun Valisi Enver Ünlü günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

HüseyinHüseyin