ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 03:52
Advert

Avrupa-Japonya Merkür misyonu, gezegenin kraterli yüzeyinin fotoğraflarını geri gönderdi

2025 yılında Merkür'ün yörüngesine ulaşmayı planlayan BepiColombo misyonu, gezegenin kraterlerle dolu bir yüzeyi gösteren fotoğraflarını geri gönderdi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-10-2021 20:34
Avrupa-Japonya Merkür misyonu, gezegenin kraterli yüzeyinin fotoğraflarını geri gönderdi
"

Güneş sistemimizdeki en az keşfedilen gezegen olan Merkür'ün yanından geçen fotoğraflar, Dünya'nın Ay'ına benzeyen kraterlerle dolu bir yüzeye sahip olduğunu gösteriyor.

Fotoğraflar, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) arasındaki ortak bir görev olan ve 2018'de Avrupa Uzay Limanı'ndan fırlatılan BepiColombo'dan geldi. Merkür Gezegensel Yörünge Aracı ve Merkür Manyetosferik Yörünge Aracı. Görevin 2025'in sonlarında Merkür'ün yörüngesine ulaşması planlanıyor.

BepiColombo, Merkür ve bileşimi ve Güneşimize nasıl bu kadar yakın evrimleştiği hakkında daha fazla bilgi toplamayı hedefliyor. Merkür'deki sıcaklıklar 350 santigrat dereceyi veya yaklaşık 660 derece Fahrenheit'i geçebilir.

ESA, kraterlerin nereden geldiğini ve gezegenin yüzeyinin nasıl olduğuna inanıldığını açıklıyor:

Bir teori, daha büyük bir cisim olarak başlamış olabileceğidir. daha sonra dev bir çarpma ile kayalarının çoğundan sıyrıldı. Bu, ona manyetik alanının üretildiği nispeten büyük bir demir çekirdek ve yalnızca ince bir kayalık dış kabuk bıraktı.

Merkür, eski parlak ay dağlık bölgelerine eşdeğer değildir: yüzeyi hemen hemen her yerde karanlıktır, ve milyarlarca yıl önce büyük lav taşmalarıyla oluşmuştur. Bu lav akıntıları, saatte onlarca kilometre hızla yüzeye çarpan asteroitler ve kuyruklu yıldızların oluşturduğu kraterlerin izlerini taşır. Daha eski ve daha büyük kraterlerin bazılarının tabanları daha genç lav akıntıları tarafından sular altında kaldı ve ayrıca volkanik patlamaların yüzeyi aşağıdan parçaladığı yüzden fazla alan var.

AdminAdmin