ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 03:20
Advert

Göz muayenesi olmak için hastaların 120 Km yol gitmesi gerekiyor

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk’un sağlık hizmeti sorunu bir türlü çözülemedi. Burada yaşayanlar yeterli sağlık hizmeti almayı haketmiyormu?

ŞEBİNKARAHİSAR
Giriş Tarihi : 07-09-2022 18:37   Güncelleme : 08-09-2022 08:52
Göz muayenesi olmak için hastaların 120 Km yol gitmesi gerekiyor

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk’un sağlık hizmeti alamama sorunu bir türlü çözülemedi. Burada yaşayanlar yeterli sağlık hizmeti almayı haketmiyormu?

Şebinkarahisar’a 5 Yıldızlı otel konforunda hastahane yapıldı. Bu hizmet hastaların Göz muayenesi olmak için Giresun’a 120 Kilometre yol gitmesinin önüne geçemiyor.

Şebinkarahisar Devlet Hastanesine 1 uzman doktor, 11 pratisyen hekim atanırken, yaklaşık 1 senedir boş bulunan göz hastalıkları branşına atama yapılmadı.

Şebinkarahisar’da ihtiyaç duyulan göz hastalıkları için vatandaşlar uzun bir süredir atama bekliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 106. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında Şebinkarahisar’a 1’i uzman, 11’i pratisyen olmak üzere toplam 12 doktor atandı. Ancak yaklaşık 1 senedir ilçemizde bulunmayan ve eksikliği hissedilen özellikle göz hastalıkları branşına yeni doktor ataması yapılmadı. Hal böyle olunca ilçe halkının göz muayenesi için en yakın gideceği yer daha önceki yıllarda olduğu gibi komşumuz Suşehri başta olmak üzere Giresun ya da Sivas il merkezi oluyor. İlçe halkı gerek kendi araçlarıyla gerekse dolmuşlarla bu yerlerdeki hastanelere giderken, hem zaman kaybı hem de maddi bir kayıp yaşıyor.

İlçe halkı öncelikle eksik olan branşlara ‘uzman doktor’ ataması isterek başta iktidar partisi il ve ilçe temsilcilerinden de bu konuda bir çalışma bekliyor.

HüseyinHüseyin