ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MART Salı 05:44
Advert

Çamoluk’ta köy köy dolaşıp çocuklara eğitim verdiler

Çamoluk’ta 2 öğretmen, köy köy dolaşarak okul öncesi çocuklara eğitim verdileri. Okul Müdiresi Neslihan Ercan, “Bu tarz projelerin yapılması, devamlılığının sağlanması ve ülkemizde yaygınlaştırılması, her çocuğun eğitim hakkından her yaşta faydalanması, desteklenmesi gelecek yarınlar için önem arz etmektedir." dedi.

HABER
Giriş Tarihi : 20-06-2021 23:06
Çamoluk’ta köy köy dolaşıp çocuklara eğitim verdiler
"

Şebinkarahisar, Alucra gibi Giresun merkeze yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta bulunan Çamoluk ilçesinde 85. Yıl Anaokulu, köy çocuklarının okul öncesi eğitiminden geri kalmaması için "Öğretmenim Benimle" projesini başlattı.

 

Çamoluk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği proje kapsamında okul müdiresi Neslihan Ercan ve öğretmen Yasemin Kırma, ikinci yarı yıldan itibaren salı ve perşembe günleri olmak üzere 6 köydeki toplam 10 çocuğa eğitim verdi. Okul müdürü Neslihan Ercan, AA muhabirine, çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyen, eğitim-öğretimden uzak kalmış tüm çocuklara ulaşabilmeyi, onları ilkokula hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.

 

Hafta içi ders saatleri dışında belirli günlerde çocuklara eğitim vermek için köylere gittiklerini belirten Ercan, şöyle konuştu. "Anaokullarında çocuklarımıza eğitimlerde hangi materyaller kullanılıyorsa yanımızda bulunuyor. Köy merkezlerine ulaştığımızda açık veya kapalı alanları sınıfa dönüştürüp onlara gereken eğitimleri verdik. Bu tarz projelerin yapılması, devamlılığının sağlanması ve ülkemizde yaygınlaştırılması, her çocuğun eğitim hakkından her yaşta faydalanması, desteklenmesi gelecek yarınlar için önem arz etmektedir."

 

Ercan, projenin birkaç gün içinde sona ereceğini de sözlerine ekledi.

 

Çamoluk ilçesine bağlı Kutluca Köyü sakini Mürsel Alay ise öğretmenlere teşekkür ederek, "Köyümüze kadar öğretmenlerimizin gelerek çocuklarımıza eğitim vermelerinden dolayı çok memnunum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sağ olsun ve var olsunlar." diye konuştu.

 

 

 

AdminAdmin