ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 18:49
Advert

Çinli öğrenciler, iPhone 12'ye şarj cihazı dahil etmediği için Apple'a dava açtı

Çin'deki bir grup öğrenci, Apple'a iPhone 12'ye şarj cihazı sağlamadığı için dava açıyor. Öğrenciler, Apple'ın şarj cihazını dahil etmeme kararının çevresel kaygılardan ziyade kâr amaçlı olduğunu iddia ediyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 28-10-2021 01:21
Çinli öğrenciler, iPhone 12'ye şarj cihazı dahil etmediği için Apple'a dava açtı
"

İlk olarak Vice tarafından bildirilen beş Çinli öğrenci, iPhone 12 ile şarj cihazı sağlamadığı için Apple'a dava açıyor. Apple, 2020'de iPhone'lara EarPod'ları ve duvar şarj cihazlarını dahil etmeyi bıraktı ve ambalajına yalnızca bir USB-C - Lightning kablosu eklemeyi seçti. Apple'a göre, şarj cihazını ve EarPod'ları çıkarmanın karbon emisyonlarını azaltması ve hammaddeleri koruması gerekiyor.

Apple'ın geçiş sürecinde çevreyi kurtarmak yerine maliyetleri düşürmek için gerçekten yapıp yapmadığı konusunda bazı şüpheler var. 5G'ye geçiş, iPhone'ları daha pahalı hale getirebilir. Şarj cihazlarını ve EarPod'ları atlamak, Apple'ın bir kuruştan tasarruf etmesinin bir yolu olabilir ve müşterileri aksesuarları ayrı olarak satın almaya zorlamak, karı artırmaya yardımcı olabilir.

Öğrencilerin Xiaocheng'in bir parçası olan mahkemedeki argümanı Kupa Kamu Refahı Dava Yarışması, bu öncülde kritik noktalar. Shanghai Law Journal tarafından hazırlanan bir raporda, Xiaofang adlı öğrencilerden birinin iPhone 12 Pro Max'i satın alırken şarj aletiyle birlikte gelmediği için hayal kırıklığına uğradığı belirtildi. cihazla birlikte verilen kablo USB-C - Lightning olduğundan, daha önce Apple cihazlarında bulunan duvar şarj cihazlarıyla uyumlu olmadığını belirtiyor (Shanghai Law Journal aracılığıyla). Bu, müşterilerin henüz yoksa USB-C uyumlu bir şarj cihazı veya bir MagSafe şarj cihazı satın almaları gerektiği anlamına geliyor.

Vice'e göre Xiaofang, Apple'ın promosyon yapmak için duvar şarj cihazlarını dışarıda bıraktığını iddia ediyor. Telefonunuza kablosuz olarak güç sağlayan bir manyetik şarj cihazı serisi olan MagSafe şarj cihazları. Apple'ın şarj cihazı dahil etmeme kararının amacının kâr olduğunu ve Apple'ın yalnızca çevreyi koruma kisvesi altında çalıştığını iddia ediyor.

İlgili

Bir yıl sonra, Apple'ın MagSafe'i ezilmeye devam ediyor

Xiaofang ve meslektaşları Apple'ı Pekin İnternet Mahkemesi'ne götürerek Apple'dan bir duvar şarj cihazı sağlamasını ve ayrıca sözleşmenin ihlali ve dava ücretleri için 100 yuan (16 $) ödemesini istedi. Yardımcısı). Shanghai Law Journal tarafından hazırlanan raporda belirtildiği gibi, bir Apple temsilcisi, şirketlerin şarj cihazı olmadan telefon satmasının yaygın olduğunu savundu ve iPhone 12'nin ambalajının hiçbir şarj cihazının bulunmadığını açıkça belirttiğini belirtti.

Davanın halen devam ettiği ve o zamandan beri öğrencilerin büyük bir destek gördüğü Çin sosyal medya sitesi Weibo'da viral hale geldiği bildirildi (Global Times aracılığıyla). Apple'ı bu kadar küçük bir meblağ için dava etmek garip görünebilir, ancak önemli olan ifadedir. Global Times'ın raporuna göre Çinli bir öğrenci, müşterilerin parka yiyecek getirmesine izin vermediği için 2019'da Shanghai Disney Resort'a yalnızca 50 yuan (7 $) dava açtı - Disney daha sonra kabul etti ve ödemeyi kabul etti.

Apple, şarj cihazı sağlamadığı için yasal sorunlarla ilk kez karşılaşmıyor. Bu yılın başlarında, Brezilyalı bir düzenleyici, Apple'ın iPhone 12'yi şarj cihazı olmadan satarak müşteriyi yanılttığını iddia ederek şarj cihazlarını dahil etmediği için Apple'a 2 milyon dolar para cezası verdi.

AdminAdmin