ŞEBİN GÜNDEM
HV
18 NİSAN Perşembe 10:48
Advert

DSİ’ Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın Görevden alınması tartışma yarattı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan kararla Giresunlu hemşehrimiz Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın görevden alınması hemşehrileri arasında üzüntüyle karşılandı.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-05-2022 22:56
DSİ’ Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın Görevden alınması tartışma yarattı
İLGİLİ HABERLER Prof. Dr. Ali Nesin'den ezber bozan açıklamalar :Osmanlıca, Atatürk, Zorunlu Eğitim, Sivas Yangını Giresun Belediyesi’nden “Anneler Günü” etkinliği (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan kararla Giresunlu hemşehrimiz Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız’ın görevden alınması hemşehrileri arasında üzüntüyle karşılandı.

Görevden alınan Kaya Yıldız'ın yerine Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü ve Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Lütfi Akca getirildi.

1957 doğumlu olan ve 65 yaşını doldurmasına kısa bir süre kalan Prof.Dr. Lütfi Akça'nın bu göreve getirilmesi tartışmalara neden oldu.

 

 

6 Mayıs 2022 tarihinde DSİ Genel Müdür Vekili olarak göreve başlayan Prof. Dr. Lütfi Akca, 7 Mayıs 2022 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıya başkanlık yaptı.

 

 

DSİ Genel Müdür Vekili Prof.Dr. Lütfi Akca başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısına DSİ Genel Müdür Yardımcıları ile Diare Başkanları katıldılar.

 

 

 

Prof. Dr. Lütfi Akça Kimdir ?

Doğum Yeri ve Tarihi: Osmancık/1957

Medeni Durumu: Evli

Eğitim Bilgileri

1981 İTÜ İnşaat Fakültesi

Tecrübesi

Lisans eğitimini 1981 yılında inşaat mühendisliği alanında, yüksek lisans eğitimini 1983, doktora eğitimini 1989 yılında çevre mühendisliği alanında İTÜ’de tamamladı.

1992-1993 yılları arasında A.B.D. Cornell Üniversitesinde misafir bilim adamı olarak doktora sonrası araştırmalar yaptı.

1981- 2007 yılları arasında İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı.

2007-2011 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığında, Çevre Yönetimi Genel Müdürü ve Müsteşar, 2011-2016 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığında Müsteşar, 2016-2017 yılları arasında Başbakan Başdanışmanı olarak görev yaptı.

2016 yılından bu yana Türkiye Su Enstitüsünde Danışmanlık görevini sürdürüyor. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı.

Uzmanlık alanları arasında Su ve Atıksu Arıtma Sistemlerinin Tasarımı ve İşletilmesi, Arıtma Çamurlarının Yönetimi, Su Temini, Atıksuların Toplanması ve Uzaklaştırılması, Doğal Arıtma Sistemleri, Su Kirlenmesi ve Kontrolü, Su ve Atıksu Altyapı Sistemlerinin Yönetimi- CBS Uygulamaları, Çevresel Etki Değerlendirmesi bulunuyor. Pek çok ulusal ve uluslararası projede danışman ve yürütücü olarak görev alan Akca, International Water Assocation (IWA), International Solids Wastes Assocation (ISWA), Su Kirlenmesi Araştırmaları Türk Milli Komitesi (SKATMK) gibi mesleki ve sosyal kuruluşların da üyesidir. Çok sayıda bilimsel yayının yanı sıra TÜBİTAK'tan aldığı iki ödül bulunmaktadır.

Prof. Dr. Lütfi AKCA 6 Mayıs 2022 tarihi itibari ile de Vekalaten Genel Müdür olarak atanmıştır. İngilizce bilen Akca, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Hüseyin Şenel Odacı

ETİKETLER: ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Giresun Belediyesi’nden “Anneler Günü” etkinliği

Spor Toto Süper Lig: Altay: 1 - Giresunspor: 1 (Maç sonucu)

Hakan Keleş: “İstediğimiz oyunu çok fazla yansıtamadık, memnun değilim”

Prof. Dr. Ali Nesin'den ezber bozan açıklamalar :Osmanlıca, Atatürk, Zorunlu Eğitim, Sivas Yangını

Matematik Köyü'nün Kurucusu Ali Nesin, Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun'a konuk oldu

DSİ’ Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın Görevden alınması tartışma yarattı

İlhan Çabukol, “Bayramlar sevincin neşenin kalplerde buluşup yüzlere yansıdığı en önemli günlerdir”

Şebinkarahisar’da Nurettin Bay Konseri Yapılacak

Şebinkarahisar’da gece etkili olan yağış, Eğribel’de Kar yağışına dönüştü

İş İnsanı Dursun Özbek’in Şebinkarahisar'a yaptıracağı okulun inşaat çalışmaları başlatıldı

Genç kadın erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürüldü

Şebinkarahisar’da Ermeni mermilerinin izleri 107 yıldır duruyor

3 erkek 6 kız evlat babası olan 92 yaşındaki Kore gazisi devletten yardım bekliyor

Şebinkarahisar İstanbul Bağlantı Yolunda Çalışmalara Yeniden Başlandı

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı SON DAKİKA Prof. Dr. Ali Nesin'den ezber bozan açıklamalar :Osmanlıca, Atatürk, Zorunlu Eğitim, Sivas Yangını Hakan Keleş: “İstediğimiz oyunu çok fazla yansıtamadık, memnun değilim” Spor Toto Süper Lig: Altay: 1 - Giresunspor: 1 (Maç sonucu) Giresun Belediyesi’nden “Anneler Günü” etkinliği DSİ’ Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın Görevden alınması tartışma yarattı Öğrenciler, e-Twinning’ projesi ile endemik bitkileri tanıyor Öğrenciler ‘e-Twinning’ projesi ile endemik bitkileri tanıyarak yetiştiriyorlar Fındık üreticileri bilgilendiriliyor Matematik Köyü'nün Kurucusu Ali Nesin, Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun'a konuk oldu Şebinkarahisar’da Nurettin Bay Konseri Yapılacak get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220508224425/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin