ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MART Salı 08:00
Advert

Eğribel Tüneli’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Devlet Yolu üzerinde yapımı devam eden Eğribel Tüneli’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 5,9 km. çift tüplü (11,900 metre uzunluğunda) tünel’de her iki tüpte de kazı ve destekleme çalışmaları bitirilmiş olup, tünel kaplama ve diğer işler devam etmekte.

HABER
Giriş Tarihi : 26-02-2021 00:01
Eğribel Tüneli’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
"

 

Doğu Karadeniz’i İç Anadolu ve güney bölgelerine bağlayan Giresun– Dereli–Şebinkarahisar Devlet Yolu üzerinde yer alan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi’nin mevsim şartlarından etkilenmeden güvenli ve konforlu bir şekilde geçilmesini sağlayacak Eğribel Tüneli’nin ulaşıma açılması için tünel kaplama ve kablolama işlemlerinde önemli mesafe kat edildi.

 

Aynı zamanda Giresun ile Sivas arasında kesintisiz trafik akışının sağlanması, bölgenin ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine katkı sunulması amacıyla 5,9 km. çift tüplü (11,900 metre uzunluğunda) tünel olarak projelendirilen Eğribel Tüneli, 1,8 km ‘lik bağlantı yollarını da tamamlanmasıyla yol kullanıcılarına zorlu anlar yaşatan Eğribel geçidinin olumsuz etkileri giderirken, yol güzergâhı 6,5 km kısalarak mevcut yola göre zamandan da 25 dakika tasarruf sağlanacak. Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli olacak olan Eğribel Tüneli, Doğu Karadeniz bölgesinin İç Anadolu bölgesine açılan en önemli kapılarından biri olacak.

 

Tünelde şu anda; sığınma cebinin donatı, membran ve kaplama betonu imalatları ile araç geçişinin membran ve kaplama betonu imalatları, yine kiriş imalatları ile birlikte kablo kanalına ait kalıp, donatı ve beton imalatları yapılmakta.

 

Giriş kotu 1860 m ‘de başlayan 5,9 km ‘lik çift tüplü tünel, yüzde 2,86 eğim ile 1720 m kotunda son bulmaktadır. Eğribel Tünelinde her iki tüpte de kazı ve destekleme çalışmaları bitirilmiş olup, tünel kaplama ve diğer işler devam etmektedir.

 

Ayrıca; sağ tüpte 4 Bin 397 m ve sol tüpte 36 m olmak üzere toplamda 4 Bin 433 m nihai kaplama betonu tamamlanmış olup tünelden geçişlerin 2021 yılı sonlarına doğru, projenin ise 2022 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

 

Çalışmaları yakından takip eden Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü, Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü yetkililerinden projenin gerçekleşme oranı ve gelinen son aşaması hakkında bilgi alarak, Eğribel Tüneli’nin biran önce ulaşıma açılması için yüklenici firmanın çalışmalarına aralıksız devam etmesi talimatı verdi.

AdminAdmin