ŞEBİN GÜNDEM
HV
17 NİSAN Çarşamba 00:06
Advert

Eğribel Tüneli’nde tek tüp yıl sonu ulaşıma açılacak

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun'un iç kısımdaki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin tek tüpünün bu yıl sonunda ulaşıma açılacağını bildirdi.

HABER
Giriş Tarihi : 15-09-2021 15:12
Eğribel Tüneli’nde tek tüp yıl sonu ulaşıma açılacak
"

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nin Zeytinlik Semtindeki binasında beraberinde AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer’le birlikte düzenlediği basın toplantısında, kentteki yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

 

Giresun'un Karadeniz'den İç Anadolu'ya ulaşım sağlayan Giresun-Dereli yolu ve Eğribel Tüneli'nin inşaatlarının sürdüğünü ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

 

"Bugün gelinen noktasında Dereli yolu inşaatı sorunsuz şekilde ilerliyor. Sayın Bakanımızın bize taahhüdüdür 2021 sonunda inşallah Dereli yolunun tamamı bitmiş olacak diye inşallah bekliyoruz. Bu arada Eğribel Tüneli de bu yolun devamı, Eğribel Geçidi kış şartlarında özellikle çok ağır koşullar altında kalmasından dolayı bu tünel son derece önemli. Karadeniz'in iç bölgeye geçişte en kısa koridor olması tünelin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Eğribel Tüneli'ndeki çift tüpten biri bu yıl sonunda kullanıma açılacak. Böylece bizim iç bölgelere geçişimiz, Sivas, Erzincan, Kayseri, GAP bölgesi, özellikle Giresun Limanı ile Mersin Limanı arasındaki bu koridorun aktif ulaşma imkanın sağlanması bu yolu çok daha aktif hale getirecek, bu iki liman arasında ticari bağları artıracaktır diye düşünüyoruz."

AdminAdmin