ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 11:24
Advert

Emekli öğretmenin ata tohumu savaşı

Emekli Coğrafya Öğretmeni Mustafa Bakay, sağlıklı bir neslin yetişebilmesi için ata tohumlarını yaygınlaştırıp ücretsiz bir şekilde dağıtıyor

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 28-01-2024 10:57   Güncelleme : 28-01-2024 11:00
Emekli öğretmenin ata tohumu savaşı

Emekli Coğrafya Öğretmeni Mustafa Bakay, sağlıklı bir neslin yetişebilmesi için ata tohumlarını yaygınlaştırıp ücretsiz bir şekilde dağıtıyor

Sivas’ta yaşayan emekli Coğrafya Öğretmeni Mustafa Bakay, yaptığıyla takdir topluyor. Ömrünü bu işe adayan Bakay, genetiğiyle oynanmış tohumların değil ata tohumlarının ekilip yetiştirilebilmesi için gece gündüz demeden emek harcıyor. Bireylerin sağlıklı ürünler tüketebilmesi ve ata tohumlarının kaybolmasını engellemek için ter döken Bakay, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlediği programla bin bir emekle bahçesinde yetiştirdiği ata tohumlarını ücretsiz bir şekilde vatandaşlara dağıttı.

“Yerli tohum bağımsızlık demektir”

Mustafa Bakay, yerli tohumun bağımsızlık olduğunu ifade ederek, “ Ürettiğimiz tohumları çoğaltıp vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Gelecek nesillerin ve kendimizin sağlıklı bireyler olabilmesi için sağlıklı ürünler tüketmesi gerekiyor. Sağlıklı ürünler tüketebilmesi içinde sürdürülebilir ata tohumlarını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Yerli tohum sağlık demektir. Yerli tohum bağımsızlık demektir. Yerli tohum özgürlük demektir” dedi.

“Kendileri de çoğaltacaklar bizim dağıttığımız gibi ücretsiz fedakarca dağıtacaklar”

Bakay, ata tohumlarını alan vatandaşlarında kendisi gibi tohumları çoğaltıp ücretsiz bir şekilde dağıtacağını söyleyerek, “Zirai genetik yapısıyla oynanmış, kimyasal ilaç ve gübrelerle donatılmış ürünler bizim sağlığımızı mahvediyor. Yurdumuzun havasını, suyunu ve iklimini bozmakta. Biz bu bozulmaya karşı topyekûn milletçe seferber olduk. Arkadaşlarımıza tohumları vereceğiz, kendileri de çoğaltacaklar bizim dağıttığımız gibi ücretsiz fedakarca dağıtacaklar. 85 milyon insana ulaşmak zorundayız. İsrail tohumu genetik yapısıyla oynanmış tohumlar. Kimyasal ilaçlar bombardımanına tutulmuş tohumlar ve bitkiler” ifadelerini kullandı.

HüseyinHüseyin